Τρίτη 31 Μαΐου 2011

13η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ


Την Κυριακή ολοκληρώθηκε ο Πρώτος Αγώνας του Παγκόσμιου Κυπέλλου Κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε στο ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Μονάχου στη Γερμανία από τις 27 ως τις 29 Μαΐου.     Η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Νικολαΐδου  Κατερίνα που αγωνίστηκε με τα χρώματα της Εθνικής μας Ομάδας, στο πιο δύσκολο από πλευράς ανταγωνισμού, αγώνισμα το “σκιφ γυναικών”, κατέλαβε την 13η θέση και άφησε πολλές υποσχέσεις για μια πολύ καλή πορεία στην καινούργια κατηγορία που αγωνίζεται από εφέτος.    
Να σημειωθεί ότι η Νικολαΐδου είναι 19 χρονών και αγωνίζεται για πρώτη χρονιά στη κατηγορία γυναικών και ήταν η νεαρότερη αθλήτρια στο αγώνισμά της στο οποίο συμμετείχαν οι πιο δυνατές και έμπειρες κωπηλάτριες του κόσμου. Το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ γυναικών κατακτήθηκε από την 39 ετών και 6 φορές Παγκόσμια πρωταθλήτρια Αικ. Κάρστεν αθλήτρια της Λευκορωσίας, το ασημένιο μετάλλιο κατέλαβε η 35χρονη Γερμανίδα Τίλε, ενώ το χάλκινο από η 36χρονη Κινέζα Ζανγκ.    
Πολύ ευχαριστημένη με τη θέση που κατέκτησε δήλωσε η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια η οποία πρόσθεσε: «Ήταν για μένα μια συγκλονιστική εμπειρία να συναγωνίζομαι με αθλήτριες «θρύλους» στη παγκόσμια κωπηλασία! Οι αγώνες αυτοί μου έδωσαν ένα ακόμη κίνητρο να συνεχίσω να προσπαθώ ακόμη περισσότερο. Επόμενος στόχος μου είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων (19-22 χρονών) που θα γίνει τον Ιούλιο στην Ολλανδία».      
Ο προπονητής της Κατερίνας Νικολαϊδου κος Μπικογιάννης δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του αγώνα και ανέφερε ότι οι προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες και για την εφετινή χρονιά.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ


Για το Μόναχο της Γερμανίας αναχώρησε χθες η πρωταθλήτρια κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κατερίνα Νικολαϊδου. Θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Μονάχου το προσεχές Σαββατοκύριακο.
Και μόνο η συμμετοχή της σε αυτόν τον πολύ σημαντικό αγώνα αποτελεί μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την νεαρή αθλήτρια του Ν.Ο.ΚΑΤ. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ο δεύτερος σε δυσκολία αγώνας μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και διοργανώνεται από την FISA  δηλαδή την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μια σειρά τριών αγώνων και οι αθλητές βαθμολογούνται σε κάθε αγώνα. Στο τέλος βγαίνει ο νικητής από τη συνολική βαθμολογία. Εφέτος το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί στο Μόναχο στο Αμβούργο και στη Λουκέρνη.
Η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια θα  αγωνιστεί στο αγώνισμα «σκιφ γυναικών» και θα αντιμετωπίσει τις καλύτερες αθλήτριες από όλο τον κόσμο. Τελειώνοντας πέρυσι την πολύ επιτυχημένη χρονιά στην τρίτη θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νεανίδων μπαίνει εφέτος στην μεγάλη κατηγορία γυναικών και θα αγωνιστεί απέναντι σε Ολυμπιονίκισσες και Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες. Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως και πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έτσι και εφέτος θα είναι η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια του αγωνίσματός της. Οι αθλήτριες από τη Λευκορωσία, την Σουηδία, την Κίνα, την Τσεχία και τη Γερμανία θα είναι οι διεκδικήτριες των μεταλλίων.
Η Κατερίνα Νικολαϊδου κατά την αναχώρησή της δήλωσε όπως πάντα αισιόδοξη και πανέτοιμη να δείξει τον καλύτερο εαυτό της. Μετά την πολύ καλή αρχή που έκανε πριν από τρεις εβδομάδες στους διεθνείς αγώνες του Έσσεν είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα στην φετινή χρονιά με απώτερο στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

3 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ


Με το δεξί ξεκίνησε η αγωνιστική περίοδος για την κωπηλάτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που στην πρώτη φετινή συμμετοχή της «εκτός συνόρων» με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας κατάφερε να κατακτήσει 3 μετάλλια στους διεθνείς αγώνες του Έσσεν της Γερμανίας το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου.
Οι αγώνες που διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια στον στίβο του Έσσεν συγκέντρωσαν πολλές συμμετοχές τόσο από όλη την Ευρώπη αλλά και από άλλες χώρες όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, Η Νότια Αφρική και οι ΗΠΑ.
Πιο αναλυτικά η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια αγωνίστηκε το Σάββατο στο αγώνισμα «σκιφ νέων γυναικών» όπου αφού προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος με τον καλύτερο χρόνο κατέκτησε τελικά το χάλκινο μετάλλιο τερματίζοντας πίσω από τις αθλήτριες της Ολλανδίας και της Τσεχίας, ενώ στο αγώνισμα «διπλό σκιφ γυναικών» όπου συμμετείχε με την αθλήτρια Αλεξάνδρα Τσιάβου τερμάτισαν στην έκτη θέση του τελικού.
Τη δεύτερη μέρα των αγώνων η Νικολαΐδου συμμετείχε στο «διπλό σκιφ νέων γυναικών» με πλήρωμα την Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο. Επίσης αγωνίστηκε στο «σκιφ νέων γυναικών» όπου και κατέκτησε το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο επιτυγχάνοντας και στις δύο κούρσες πολύ γρήγορους χρόνους.
Η Κατερίνα Νικολαΐδου που ανήκει πια στο βασικό κορμό της Εθνικής Ομάδας κωπηλασίας με αυτή την πρώτη για εφέτος πολύ καλή της εμφάνιση σε διεθνές επίπεδο επιβεβαιώνει την πολύ καλή αγωνιστική της κατάσταση και θέτει τους επόμενους μεγάλους στόχους που είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων και οι Πανευρωπαϊκοί αγώνες.

Η ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Αναχώρησε χθες Πέμπτη 4 Μαΐου η κωπηλάτρια Κατερίνα Νικολαΐδου του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης για το Έσσεν της Γερμανίας όπου και θα πάρει μέρος ως μέλος της Εθνικής μας Ομάδας στους πρώτους διεθνείς αγώνες της φετινής αγωνιστικής περιόδου.
Το 2011 είναι ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά για την Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια καθώς αφήνει πίσω της την κατηγορία νεανίδων όπου κατέκτησε την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και αγωνίζεται πια στην κατηγορία γυναικών.
Στους αγώνες του Έσσεν θα συμμετέχει το Σάββατο στο αγώνισμα «διπλό σκιφ γυναικών» μαζί με την Ολυμπιονίκη και επί σειρά ετών Παγκόσμια πρωταθλήτρια Αλεξάνδρα Τσιάβου καθώς και στο «σκιφ».
Την δεύτερη ημέρα των αγώνων (Κυριακή) θα αγωνιστεί και πάλι στο «σκιφ» και στο «διπλό σκιφ γυναικών» αυτή τη φορά όμως με παρτενέρ την Τριανταφυλλιά Κλαμποκά.
Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι μια διεθνής διοργάνωση υψηλού επιπέδου, καθώς συγκεντρώνει την συμμετοχή πολλών εθνικών ομάδων, ενώ από την παρουσία των αθλητών μας σε αυτή θα βγουν πολύτιμα συμπεράσματα για την κατάρτιση των πληρωμάτων που φέτος θα διεκδικήσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο.
Ο προπονητής της Νικολαΐδου κος Γιώργος Μπικογιάννης δήλωσε: «Η προετοιμασία της Κατερίνας πήγε πολύ καλά κατά τη χειμερινή περίοδο και τώρα ήρθε η ώρα να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα. Είμαι αισιόδοξος ότι και φέτος θα συνεχιστεί η πολύ επιτυχημένη πορεία της αν και ο συναγωνισμός στη κατηγορία γυναικών θα είναι πολύ έντονος.»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ



Με τους τελικούς των αγωνισμάτων που παρακολούθησε και ο Γ. Γ. Αθλητισμού Π. Μπιτσακτσής, ολοκληρώθηκε την Πρωτομαγιά, στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Μαραθώνα το 77ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας στις «μεγάλες» κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών-Εφήβων-Νεανίδων από 28/4 ως 1/5.
Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 265 κορυφαία πληρώματα από όλη την Ελλάδα να αγωνίζονται σε έναν από τους καλύτερους στίβους στον κόσμο και απόλαυσαν μια γιορτή του αθλητισμού και μια ατμόσφαιρα εντελώς διαφορετική από αυτή που επικρατεί στα γήπεδα του ποδοσφαίρου τον τελευταίο διάστημα και μας θλίβει όλους.
Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συμμετείχε με 16 αθλητές, από τους οποίους οι 15 προκρίθηκαν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διεξαγωγή των προκριματικών, επαναληπτικών και ημιτελικών σειρών, τις δύο πρώτες μέρες των αγώνων.
Στους τελικούς του Σαββάτου και της Κυριακής και κάτω από άριστες καιρικές συνθήκες οι αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. κατέκτησαν δυο αργυρά μετάλλια και 4 τέταρτες και 3 πέμπτες θέσεις φέρνοντας τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης στην έκτη θέση της βαθμολογίας στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων-Ανδρών-Γυναικών U23 βελτιώνοντας αισθητά την κατάταξή του σε σχέση με πέρυσι στη «μεγάλη» κατηγορία.
Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
Αργυρό μετάλλιο στο σκιφ γυναικών κατέκτησε η Κατερίνα Νικολαΐδου, σε μια συγκλονιστική κούρσα όπου τερμάτισε 2 δευτερόλεπτα πίσω από την Ολυμπιονίκη και επί σειρά ετών Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Αλεξάνδρα Τσιάβου.
Το δεύτερο αργυρό μετάλλιο για τον Ν.Ο.ΚΑΤ. κατέκτησαν στο διπλό σκιφ νεανίδων οι Νικολαΐδου Δέσποινα και Μαρανή Νίκη(περσινές τρίτες πανελληνιονίκες στο διπλό σκιφ κορασίδων),ενώ στο διπλό σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών τερμάτισαν πέμπτες.
Στο φώτο φίνις κρίθηκε το χάλκινο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου εφήβων όπου οι Καζάκου Κιπριάν και Ζέρβας Ειρηναίος τερμάτισαν τέταρτοι μόλις 15 εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από τους τρίτους
Επίσης στη 4η θέση τερμάτισε μετά από μια πολύ δυνατή κούρσα ο Μπικογιάννης Γιάννης στο σκιφ εφήβων, όπως και στην τετράκωπο με πηδαλιούχο οι παίδες Καραμήτρος θωμάς, Τσολόπουλος Αλέξανδρος, Κουνατίδης Δημήτρης, Τζάγκας Νίκος και Μπικογιάννης Στέργιος.
Στο διπλό σκιφ ανδρών ελαφρών βαρών που θεωρείται το κατεξοχήν «Ελληνικό» αγώνισμα αφού η Ελλάδα έχει κατακτήσει δύο Ολυμπιακά μετάλλια το 2004 και το 2008, αγωνίστηκαν οι αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. Πόποτης Απόστολος και Τζουμέρκας Νίκος, όπου τερμάτισαν τέταρτοι χάνοντας στα τελευταία μέτρα το χάλκινο μετάλλιο.
Οι αθλητές Κωστόπουλος Γιάννης και Χαρισσόπουλος Αντώνης αγωνίστηκαν στον τελικό του διπλού σκιφ εφήβων όπου και τερμάτισαν πέμπτοι, ενώ στην ίδια θέση τερμάτισαν και στον τελικό του διπλού σκιφ ανδρών
Την πρώτη θέση στο μικρό τελικό του σκιφ ανδρών κατέκτησε ο Πόποτης Απόστολος(7ος στην κατάταξη), ενώ ο νεαρότερος κωπηλάτης της αποστολής του Ν.Ο.ΚΑΤ. Ρετζούλης Σωτήρης δεν κατάφερε να προκριθεί στην δωδεκάδα και κατατάχθηκε 13ος στο σκιφ εφήβων
Την αποστολή του Ν.Ο.ΚΑΤ. συνόδεψαν οι έφορες κωπηλασίας Παρλίτση Χρυσούλα και Νικολαϊδης Γιάννης καθώς και ο προπονητής του τμήματος Μπικογιάννης Γιώργος.