Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΝΕΩΝ

  7η Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ 

Έπεσε την Κυριακή η αυλαία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νέων στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας που έφερε στην Ελλάδα ένα χρυσό (στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών νέων γυναικών) και ένα αργυρό μετάλλιο (στη τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου νέων ανδρών)     Για την κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια Κ. Νικολαΐδου του Ν.Ο.ΚΑΤ.που συμμετείχε με τα χρώματα της Εθνικής μας Ομάδας στο σκιφ νέων γυναικών, η γεύση που της αφήνουν αυτοί οι αγώνες είναι μάλλον «γλυκόπικρη» αφού από την μια μεριά στάθηκε μάλλον άτυχη και έμεινε εκτός τελικού για λίγα δέκατα του δευτερολέπτου, αλλά στον μικρό τελικό, κάνοντας μια πραγματικά δυνατή κούρσα τερμάτισε 1η φέρνοντας και μια πολύ καλή επίδοση.     «Η έβδομη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, σε μια κατηγορία που φέτος για πρώτη φορά αγωνίζεται η Κατερίνα είναι πολύ ενθαρρυντική. Πιστεύω ότι από λεπτομέρειες δεν κατάφερε να αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος. Κατάφερε όμως να πετύχει έναν πολύ γρήγορο χρόνο και να δείξει ότι μπορεί πολύ περισσότερα» σημείωσε ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κος Γιώργος Μπικογιάννης.     Αυτή τη στιγμή η Νικολαΐδου προπονείται με την Εθνική Ομάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που θα γίνει στη Σλοβενία στα τέλη Αυγούστου. Οι αγώνες αυτοί αποτελούν και αγώνες πρόκρισης για τους Ολυμπιακού Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο.   

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΕΝΑ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

77ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
http://3.bp.blogspot.com/-K-Zbep7XUjw/Ti2sXcE6R_I/AAAAAAAAWkI/Bwwd3loS_oU/s1600/DSC09402%25282%2529.JPGΤο Σαββατοκύριακο 23-24 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε κάτω από άριστες καιρικές συνθήκες στη λίμνη της Καστοριάς το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στην κατηγορία παίδων-κορασίδων που συγκέντρωσε μεγάλο πλήθος συμμετοχών αλλά και θεατών από όλη την Ελλάδα.
    Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης πραγματοποίησε αξιοσημείωτα καλή εμφάνιση, αφού και οι 9 αθλητές οι οποίοι συμμετείχαν επέστρεψαν με ένα μετάλλιο στις αποσκευές τους
  Αναλυτικότερα το χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο   κατέκτησαν οι αθλητές Καραμήτρος Θωμάς, Καζάκου Κιπριάν, Ζέρβας Ειρηναίος , Μπικογιάννης Γιάννης και Μπικογιάννης Στέργιος, στην τετράκωπο με πηδαλιούχο,οι οποίοι αφού το Σάββατο στον προκριματικό τερμάτισαν πρώτοι και προκρίθηκαν απευθείας στους έξι, την επόμενη μέρα στον τελικό με μια πολύ δυνατή κούρσα, κατάφεραν να κάνουν και τον καλύτερο χρόνο που έχει γίνει(6΄.40’’). Το προηγούμενο ρεκόρ στο συγκεκριμένο αγώνισμα(6΄41΄΄)είχε πραγματοποιηθεί το 2007
    Επίσης οι αθλητές Τσολόπουλος Αλέξανδρος, Κουνατίδης Δημήτρης, Ρετζούλης Σωτήρης και Κακούρης Νίκος αγωνίστηκαν στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου και κατάφεραν πραγματοποιώντας ένα πολύ δυνατό φίνις στον τελικό να κατακτήσουν το χάλκινο μετάλλιο τερματίζοντας πίσω από τα πληρώματα του Ναυτικού Ομίλου Βόλου και του Ναυτικού Ομίλου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.
    Η εμφάνιση της ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης του εξασφάλισε την τέταρτη θέση στη βαθμολογία στη κατηγορία παίδων-κορασίδων αλλά και πολλά θετικά σχόλια από τους θεατές των αγώνων.
    Τους αγώνες παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ. κος Μελετλίδης Γιώργος, ο έφορος κωπηλασίας Νικολαΐδης Γιάννης, η έφορος δημ.σχέσεων Παρλίτση Χρυσούλα καθώς και πολλοί γονείς και φίλοι της κωπηλασίας που βρέθηκαν στην Καστοριά για να στηρίξουν τους αθλητές στην προσπάθειά τους, και πανηγύρισαν τις επιτυχίες τους. 

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ


Ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο 23-24 Ιουλίου στην λίμνη της Καστοριάς το 77ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας με τις κατηγορίες παίδων –κορασίδων και Α.Μ.Ε.Α.
    Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης που στην Α’ Φάση (κατηγορίες εφήβων-νεανίδων και ανδρών-γυναικών) συγκέντρωσε βαθμολογία που τον κατέταξε 6ο στην Ελλάδα θα προσπαθήσει να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τη θέση του, συμμετέχοντας στην Β’ Φάση με 9 αθλητές σε 2 πληρώματα.
    Πιο συγκεκριμένα θα συμμετέχουν οι κωπηλάτες Καραμήτρος Θ, Καζάκου Κ, Ζέρβας Ε, Μπικογιάννης Ι και Μπικογιάννης Α. στην τετράκωπο με πηδαλιούχο και οι Τσολόπουλος Α, Κουνατίδης Δ, Ρετζούλης Σ και Κακούρης Ν. στη τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου.
    Την αποστολή συνοδεύουν ο προπονητής του τμήματος Μπικογιάννης Γ. και η έφορος Δημ. Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ. Παρλίτση Χ.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΣΚΙΦ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Η Κ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΝΕΩΝ  (19-22ΕΤΩΝ)


Αναχώρησε την Κυριακή 17 Ιουλίου η δεκαεννιάχρονη κωπηλάτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κατερίνα Νικολαΐδου για το Άμστερνταμ της  Ολλανδίας όπου και θα πάρει μέρος, ως μέλος της Εθνικής μας Ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων 19-22 ετών.
    Η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια, που το 2010 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο της, σε μεγαλύτερη κατηγορία αυτή τη φορά, και σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που φέτος συγκεντρώνει ρεκόρ συμμετοχών με 314 πληρώματα από 63 χώρες όλων των ηπείρων.
    Η Νικολαΐδου θα αγωνιστεί στο σκιφ νέων γυναικών όπου όπως δηλώνει ο προπονητής του Ν.Ο.ΚΑΤ. Γ.Μπικογιάννης στόχος της είναι να περάσει στον τελικό.« Φέτος είναι ένα πολύ θερμό Καλοκαίρι για την Κατερίνα με πολλές συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες που της έδωσαν την ευκαιρία να προετοιμαστεί για την νέα της κατηγορία. Πιστεύω ότι θα έχει μια πολύ καλή εμφάνιση και σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.» πρόσθεσε.
    Οι αγώνες ξεκινούν την Τετάρτη 20 και ολοκληρώνονται την Κυριακή 24 Ιουλίου

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ Κ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ

Την Κυριακή 10/7 ολοκληρώθηκε η Τρίτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κωπηλασίας  στη λίμνη Rotsee  της Λουκέρνης στην Ελβετία με την συμμετοχή πάνω από 900 κορυφαίων αθλητών.
    Η Εθνική μας Ομάδα συμμετείχε σε 8 αγωνίσματα και κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών με την Α.Τσιάβου και ένα αργυρό μετάλλιο στην τετράκωπο ανδρών με τους Χρήστου, Τζιάλα, Τσίλη και Παπαχρήστο.
    Από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης, συμμετείχε με τα χρώματα της Εθνικής μας Ομάδας, η δεκαεννιάχρονη  Κατερίνα Νικολαΐδου που αγωνίστηκε στο σκιφ γυναικών, όπου και ήταν η νεαρότερη αθλήτρια και κατατάχθηκε 14η στη συνολική κατάταξη.
    Την Παρασκευή 8/7 η κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια αγωνίστηκε το πρωί στους προκριματικούς, όπου και κληρώθηκε στην ίδια σειρά με την δυο φορές χρυσή Ολυμπιονίκη 39χρονη Αικατερίνα Κάρστεν και τερμάτισε τέταρτη, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας, στον επαναληπτικό, μετά από μια πολύ δυνατή κούρσα, τερμάτισε τρίτη και πλασαρίστηκε στον τρίτο τελικό του αγωνίσματος(θέσεις 13-18)
    Το Σάββατο, στον τρίτο τελικό, κάνοντας μια πολύ γρήγορη εκκίνηση κατάφερε από την αρχή να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις και να τερματίσει τελικά δεύτερη πίσω από την Αμερικανίδα κωπηλάτρια, αποσπώντας θετικά σχόλια για την απόδοσή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και την μέχρι σήμερα φετινή της πορεία από τους Ομοσπονδιακούς προπονητές.
    Ενθουσιασμένη που είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί στον πιο φημισμένο στίβο της Παγκόσμιας Κωπηλασίας, δήλωσε η πρωταθλήτρια του Ν.Ο.ΚΑΤ. ενώ πρόσθεσε: «στην αρχή αγχώθηκα όταν είδα ότι θα αγωνιζόμουν δίπλα στις μεγαλύτερες αθλήτριες του κόσμου, αλλά μετά η σκέψη ότι αυτή είναι μια μοναδική εμπειρία και ότι δεν έχω τίποτε να χάσω, έδιωξε το άγχος μου και προσπάθησα να κάνω ότι καλύτερο μπορούσα και να συγκεντρωθώ στην προσπάθειά μου. Πιστεύω ότι η εμπειρία που κέρδισα από το Παγκόσμιο Κύπελλο θα με βοηθήσει και στον αμέσως επόμενο αγώνα μου, που είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στο Άμστερνταμ σε λιγότερο από δυο εβδομάδες.»
    Ο προπονητής του Ν.Ο.ΚΑΤ. Γιώργος Μπικογιάννης που πήγε στην Ελβετία και παρακολούθησε την προσπάθεια της Νικολαΐδου δήλωσε: «Η εμφάνιση της Κατερίνας ήταν πάνω από το αναμενόμενο. Πιστεύω ότι βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πολύ καλή αγωνιστική  κατάσταση και είναι πλέον έτοιμη για τον βασικό στόχο αυτής της χρονιάς που είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων 19-22 ετών.»

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα του φετινού Παγκόσμιου Κυπέλλου Κωπηλασίας συμμετέχει η κωπηλάτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κατερίνα Νικολαΐδου.
            Στον αγώνα που θα γίνει στις 8, 9 και 10 Ιουλίου στην πανέμορφη λίμνη της Λουκέρνης στην Ελβετία θα συγκεντρωθεί η ελίτ της παγκόσμιας κωπηλασίας. Πάνω από 900 αθλητές θα συμμετάσχουν στον τελευταίο μεγάλο αγώνα πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στο τέλος Αυγούστου στο Μπλέντ της Σλοβενίας...

            Η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στο αγώνισμα «σκιφ γυναικών» το οποίο θεωρείται ίσως το δυσκολότερο αγώνισμα της κατηγορίας γυναικών.  Η Νικολαΐδου η οποία  αγωνίζεται για πρώτη χρονιά στην κατηγορία γυναικών θα πρέπει να αντιμετωπίσει μεγάλα ονόματα του αθλήματος όπως η Ολυμπιονίκης Κάρστεν από τη Λευκορωσία, η παγκόσμιες πρωταθλήτριες Ρόντφορντ από την Μεγάλη Βρετανία,  Τίλε από τη Γερμανία, Σβένσον από τη Σουηδία, Ζάγκ από την Κίνα, Τουίγκ από τη Νέα Ζηλανδία και πολλές άλλες.
            Παρά το νεαρό της ηλικίας της και τη μικρή εμπειρία της σε σχέση με τις υπόλοιπες αθλήτριες η Κατερίνα Νικολαΐδου δήλωσε: «είμαι πολύ χαρούμενη που θα αγωνιστώ σε αυτό τον πολύ σπουδαίο αγώνα. Δεν φοβάμαι τον ανταγωνισμό και είμαι έτοιμη αφού έχω προετοιμαστεί πολύ καλά εφέτος. Ο τελικός μου στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων που θα διεξαχθεί στο τέλος Ιουλίου στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας».
            Το Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας ξεκίνησε το 1997 και περιλαμβάνει όλες τις 14 Ολυμπιακές κατηγορίες σκαφών. Οι νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου κωπηλασίας αναδεικνύονται μετά από μια σειρά τριών αγώνων. Στα φετινά τρία στάδια της σειράς περιλαμβάνονται αυτά που πραγματοποιήθηκαν στο Μόναχο (27-29 Μαΐου) και στο Αμβούργο της Γερμανίας (17-19 Ιουνίου), και το τελικό που θα γίνει στη Λουκέρνη της Ελβετίας (8-10 Ιουλίου).