Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Ν.Ο.ΚΑΤ. ΣΤΟΥΣ 19ους ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ «ΡΕΓΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 2011»




Με μεγάλη επιτυχία τόσο από πλευράς διοργάνωσης όσο και από αριθμό συμμετοχών, πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Οκτωβρίου οι Διεθνείς Αγώνες «Ρεγκάτα Μεγάλου Αλεξάνδρου 2011» που διοργάνωσε και φέτος ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, όπου συμμετείχαν 218 πληρώματα από Βαλκανικές χώρες.
Από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης συμμετείχαν 12 αθλητές σε 7 αγωνίσματα αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις αφού σχεδόν στο σύνολό τους κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους όπου και κατέκτησαν 1 χρυσό, 3 αργυρά, 1 χάλκινο μετάλλιο, καθώς και μια τέταρτη και μια έκτη θέση.
Αναλυτικότερα, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι αθλητές Μπικογιάννης Στέργιος και Παπαθανασίου Παναγιώτης στο διπλό σκιφ παίδων 12-14 ετών πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, ενώ αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν οι αργυροί βαλκανιονίκες Μπικογιάννης Γιάννης και Ζέρβας Ειρηναίος που αν και παίδες αγωνίστηκαν στη δίκωπο εφήβων και τερμάτισαν δεύτεροι στην πολύ δυνατή κούρσα του τελικού, πίσω από τους 3ους Παγκόσμιους Πρωταθλητές από το Βόλο. Επίσης ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν και οι αδελφές Δέσποινα και Κατερίνα Νικολαΐδου στο διπλό σκιφ γυναικών, καθώς και οι αθλητές Κακούρης Νίκος και Ρετζούλης Σωτήρης που ενθουσίασαν με την εμφάνισή τους στον τελικό του διπλού σκιφ παίδων.
Πολύ καλή η εμφάνιση του «νεοφώτιστου» Ράπτη Νίκου που στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνες, κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο σκιφ παίδων 12-14 ετών και της Νικολαΐδου Δέσποινας που τερμάτισε τέταρτη στον τελικό του σκιφ γυναικών καθώς και του Κουνατίδη Δημήτρη που κάνοντας μια πολύ δυνατή προκριματική κούρσα κατάφερε να περάσει στον τελικό του σκιφ παίδων όπου και τερμάτισε έκτος, .ενώ οι αθλητές Καραμήτρος Θωμάς και Τσολόπουλος Αλέξανδρος αγωνίστηκαν στο διπλό σκιφ παίδων όπου τερματίζοντας πέμπτοι στον προκριματικό δεν κατάφεραν να περάσουν στον τελικό του αγωνίσματός τους.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

4Η ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Η Κ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
Με τον καλύτερο τρόπο κλείνει τις Διεθνείς αγωνιστικές τις υποχρεώσεις η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Νικολαΐδου Κατερίνα, αφού κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών το οποίο πραγματοποιήθηκε 16 με 18 Σεπτεμβρίου στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Ήταν ουσιαστικά ο τελευταίος μεγάλος διεθνής αγώνας της χρονιάς με παρούσες όλες τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Κωπηλασίας. Συνολικά πήραν μέρος 405 αθλητές και αθλήτριες από 29 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ η Ελληνική Ομάδα κατέκτησε τέσσερα μετάλλια εκ των οποίων τα τρία χρυσά φέρνοντάς την στην 1η θέση της Γενικής Κατάταξης, μπροστά από Ιταλία και Ουκρανία.
Η Κατερίνα Νικολαΐδου συμμετείχε στο σκιφ γυναικών, όπου ήταν η νεαρότερη αθλήτρια. Η καλή αγωνιστική κατάσταση της κατερινιώτισσας πρωταθλήτριας φάνηκε από την προκριματική κούρσα της Παρασκευής όπου τερμάτισε δεύτερη και προκρίθηκε στις 12 καλύτερες αθλήτριες.
Ο ημιτελικός ήταν μια πολύ δυνατή κούρσα όπου η Νικολαΐδου τα «έδωσε όλα» και κατάφερε να κάνει την έκπληξη και τερματίζοντας τρίτη να περάσει στον μεγάλο τελικό αφήνοντας εκτός πολύ έμπειρες αθλήτριες. Ο τελικός της Κυριακής ήταν μια κούρσα για γερά νεύρα αφού πέρασε τα μισά της κούρσας έκτη, ενώ κάνοντας ένα πολύ δυνατό φίνις, κατόρθωσε να τερματίσει τέταρτη, πίσω από τις αθλήτριες της Τσεχίας(1η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια φέτος), της Ρωσίας και της Λιθουανίας.
Με την πολύ καλή της εμφάνιση η Νικολαΐδου απέσπασε πολύ θετικά σχόλια τόσο από τον Εθνικό Προπονητή κο Ποστιλιόνε όσο και από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας κους Καρρά και Μωυσίδη που παρακολούθησαν τις προσπάθειες της Εθνικής μας Ομάδας

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Greek Rowers: Euro Rowing Champ 2011 W1X Final (Βίντεο)

Greek Rowers: Euro Rowing Champ 2011 W1X Final (Βίντεο):
Τέταρτη θέση για την Κατερίνα Νικολαΐδου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2011, στη΄Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.
Παρακολουθήστε το βίντεο στο παραπανω link.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΥΟ ΑΡΓΥΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤ. ΣΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

http://4.bp.blogspot.com/--H4sLTgSb-4/TnHt7wJRs3I/AAAAAAAAYhk/h1rAcayDcBM/s1600/2-.jpgΤο περασμένο Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη οι Βαλκανικοί Αγώνες Κωπηλασίας 2011. Οι αγώνες διεξήχθησαν σον Κεράτιο κόλπο, παίρνοντας εκκίνηση ακριβώς κάτω από το Πατριαρχείο στο Φανάρι.
Από το Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης συμμετείχαν με τα χρώματα της Εθνικής μας Ομάδας οι αθλητές Ζέρβας Ειρηναίος και Μπικογιάννης Γιάννης οι οποίοι συνεχίζοντας τις επιτυχίες στις οποίες μας έχουν συνηθίσει οι αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. επέστρεψαν με δυο μετάλλια ο καθένας στις αποσκευές τους.
Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 10/9 οι δυο κατερινιώτες αθλητές (χρυσοί πανελληνιονίκες στην τετράκωπο φέτος) αγωνίστηκαν στην οκτάκωπο παίδων όπου και κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο τερματίζοντας δεύτεροι πίσω από το πλήρωμα της Ρουμανίας, ενώ τρίτο τερμάτισε το πλήρωμα της Σερβίας.
Την Κυριακή 11/9 οι αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. αγωνίστηκαν στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου παίδων, όπου μετά από μια πολύ δυνατή κούρσα, κατέκτησαν και πάλι το αργυρό μετάλλιο, τερματίζοντας λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο πίσω από τη δίκωπο της Ρουμανίας, ενώ τρίτοι τερμάτισαν οι Τούρκοι.
Ο προπονητής του τμήματος κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ. κος Μπικογιάννης ο οποίος παραβρέθηκε στους αγώνες δήλωσε: «οι αθλητές μας πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και αν και συμμετείχαν για πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες κατάφεραν να διακριθούν αφήνοντας πολύ μεγάλες ελπίδες για το μέλλον».

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ

http://1.bp.blogspot.com/-DC3xYy-uTLU/TnBGJb3B9NI/AAAAAAAAYf0/k65wwY58ddY/s1600/303677_1953762204087_1243629587_31670463_3828126_n.jpg   Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας Ανδρών και Γυναικών φέρνοντας πολύ μεγάλες επιτυχίες για την Ελλάδα. Η εθνική μας ομάδα κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα «διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών» και ένα αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα «τετράκωπος ανδρών» ενώ ταυτόχρονα εξασφάλισε και εισιτήρια για τέσσερα πληρώματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.
Η Κατερίνα Νικολαϊδου του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης αγωνίστηκε στο «διπλό σκιφ γυναικών» μαζί με την συναθλήτριά της Τριανταφυλλιά Καλαμποκά αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ένα από τα πολυπόθητα εισιτήρια για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Καθοριστική στάθηκε η έλλειψη εμπειρίας της πολύ νεαρής αθλήτριας σε τόσο υψηλού επιπέδου αγώνες. Η Νικολαϊδου θα έχει όμως μία ακόμη ευκαιρία για την πρόκριση στην προολυμπιακή ρεγκάτα στην Λουκέρνη της Ελβετίας τον ερχόμενο Μάιο όπου θα διεκδικήσει με μεγαλύτερες αξιώσεις την πρόκρισή της στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.