Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΚΤΩ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ


Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στη λίμνη της Καστοριάς διασυλλογικοί αγώνες που διοργάνωσε η Ναυταθλητική Ένωση Καστοριάς στη μνήμη του κωπηλάτη πρωταθλητή Σπύρου Μπουτσιάδη και συγκέντρωσαν πάνω από 250 αθλητές από 11 Ομίλους της Βόρειας Ελλάδας.
Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συμμετείχε στους αγώνες με 26 αθλητές σε 14 πληρώματα. Καθώς στη διοργάνωση δόθηκε έμφαση στα αγωνίσματα των μικρών κατηγοριών, ο προπονητής του Ν.Ο.ΚΑΤ. Γ.Μπικογιάννης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει νέους συνδυασμούς στα πληρώματα, ενώ και οι καινούργιοι αθλητές είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες αγωνιστικές εμπειρίες καθώς κάποιοι από αυτούς πήραν το «βάπτισμα του πυρός» στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Η συνολική εμφάνιση της ομάδας ήταν πολύ καλή αφού οκτώ από τα 14 πληρώματα που συμμετείχαν στους αγώνες κατέκτησαν μετάλλια ενώ και η εμφάνιση και των άλλων πληρωμάτων ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ κατέκτησαν τα πληρώματα:  
Τσέτσας Αντώνης- Τσελίκας Νίκος στο αγώνισμα διπλό σκιφ παίδων 12ετών
Ευσταθιάδης Λευτέρης στο σκιφ παίδων 12-14 ετών
Καραμήτρος Θωμάς – Κακούρης Νίκος στη δίκωπο χωρίς πηδαλιούχο παίδων
Μπικογιάννης Γιάννης – Ζέρβας Ρένος στο διπλό σκιφ εφήβων .
ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ κατέκτησαν τα πληρώματα:
Μπικογιάννης Αστέριος – Κακούρης Νίκος – Καραμήτρος Θωμάς  - Ρετζούλης Σωτήρης στο αγώνισμα τετραπλό σκιφ παίδων,
Νικολαΐδου Δέσποινα στο σκιφ νεανίδων.
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ κατέκτησαν τα πληρώματα:
Δράντζιος Σπύρος – Μαχαιρίδης Κυριάκος – Χατζησαββίδης Χρήστος – Καζάκας Γιώργος  στο τετραπλό σκιφ 12-14 ετών.
Μπικογιάννης Αστέριος – Παπαθανασίου Παναγιώτης – Χατζησαββίδης Νίκος – Ταχτατζής Κώστας στην τετράκωπο χωρίς πηδαλιούχο παίδων.
ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ τερμάτισαν τα πληρώματα:
Κίκερη Δέσποινα – Κίκερη Έλλη στο αγώνισμα διπλό σκιφ Νεανίδων
Παύλου Γεωργία -  Γιαμούζη Αναστασία στο διπλό σκιφ νεανίδων και
Θυμιοπούλου Χριστίνα στο σκιφ κορασίδων 12-14 ετών.
ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΘΕΣΗ τερμάτισαν τα πληρώματα:
Γκόλια Κατερίνα στο σκιφ κορασίδων και
Παύλου Γεωργία στο σκιφ κορασίδων
Ενώ για τις αθλήτριες Τσιβούλα Ράνια και Δήμου Ευτυχία που συμμετείχαν στο διπλό σκιφ κορασίδων 12-14 ετών ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη διάρκεια του αγώνα με το χειρισμό του σκάφους τους στάθηκε η αιτία να μην καταφέρουν να  τερματίσουν
10η η Νικολαΐδου στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα
Παράλληλα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη 12-16 Σεπτεμβρίου στο Βαρέζε της Ιταλίας η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Νικολαςιδου Κατερίνα κατατάχθηκε 10η στο αγώνισμα διπλό σκιφ γυναικών όπου συμμετείχε μαζί με την Διαμάντη Ελ. Του Ν.Ο.Ιωαννίνων. Με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Νικολαΐδου (αργυρή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια φέτος στο διπλό σκιφ Νέων Γυναικών) κλείνει τις διεθνείς αγωνιστικές εμφανίσεις  για το 2012.  

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΑ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΡΓΥΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ


Το Σαββατοκύριακο 8-9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας 2012 στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Τρεις αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης είχαν επιλεγεί κατόπιν δοκιμασιών και συμμετείχαν στην Εθνική Ομάδα της χώρας μας. Πρόκειται για την Δέσποινα Νικολαΐδου στην Ομάδα Νεανίδων και τους Κακούρη Νίκο και Καραμήτρο Θωμά στους Παίδες που εκπροσώπησαν την Πιερία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αφού με τα πληρώματα στα οποία συμμετείχαν κατέκτησαν ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια.
Το Σάββατο (8/9) πρώτη μέρα των αγώνων η αθλήτρια του Ν.Ο.ΚΑΤ. Νικολαίδου Δέσποινα συμμετείχε στο πλήρωμα του τετραπλού σκιφ Νεανίδων που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, τερματίζοντας δεύτερο πίσω από το πλήρωμα της Ρουμανίας που πριν τρεις εβδομάδες είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Την ίδια μέρα την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στην οκτάκωπο  παίδων, πανηγύρισαν και οι αθλητές Καραμήτρος Θωμάς και Κακούρης Νίκος που έχασαν το χρυσό μετάλλιο για κλάσματα του δευτερολέπτου από το πλήρωμα της Ρουμανίας.
Την Κυριακή 9/9 οι ίδιοι αθλητές (Κακούρης-Καραμήτρος) είχαν μια δεύτερη ευκαιρία να πανηγυρίσουν, αυτή τη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην τετράκωπο παίδων.
Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα είναι η μοναδική Διεθνής Διοργάνωση στην οποία συμμετέχει η Εθνική Ομάδα στην κατηγορία παίδων-κορασίδων, ενώ για την κατηγορία Ανδρών –Γυναικών οι διεθνείς υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας λήγουν με το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 15-16 Σεπτεμβρίου στο Βαρέζε της Ιταλίας. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συμμετέχει και η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Νικολαΐδου Κατερίνα που βρίσκεται ήδη με την εθνική μας ομάδα στην Ιταλία και θα αγωνιστεί στο διπλό σκιφ γυναικών μαζί με την Διαμάντη Ελένη του Ν.Ο.Ι.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

7η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ


Ολοένα καινούργιοι ελπιδοφόροι αθλητές και αθλήτριες αναδεικνύονται μέσα από τις τάξεις του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης όπως φάνηκε και από τα αποτελέσματα της 7ης Πανελλήνιας Συνάντησης Κωπηλασίας που ολοκληρώθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο 1-2 Σεπτεμβρίου στο κόλπο του Κούταβου στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.
            Η Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης Κωπηλασίας είναι μια διοργάνωση που πραγματοποιεί τα τελευταία επτά χρόνια η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία σε συνεργασία με Ομίλους και τους κατά τόπους φορείς τις Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με σκοπό την ανάπτυξη της κωπηλασίας, ενός αθλήματος που έχει να επιδείξει πολύ μεγάλες Διεθνείς (Ολυμπιακές και Παγκόσμιες) επιτυχίες τα τελευταία χρόνια.
            Φέτος πραγματοποιήθηκε μια φορά στις αρχές Ιουλίου στην Κέρκυρα και μία 1-2 Σεπτεμβρίου στην Κεφαλονιά όπου συγκέντρωσε πάνω από 180 συμμετοχές από την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο που για πρώτη φορά συμμετείχε στην συγκεκριμένη διοργάνωση.
            Από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης συμμετείχαν σε 7 πληρώματα 10 αθλήτριες και αθλητές, από τους οποίους οι 9  πήραν για 1η φορά μέρος σε αγώνες, και κατέκτησαν 2 χάλκινα μετάλλια.
Ειδικότερα:
Ο Χρήστος Χατζησαββίδης ο μόνος «έμπειρος» της αποστολής αφού ήταν η δεύτερη φορά που συμμετείχε  σε αγώνες, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σκιφ παίδων 12 ετών. Το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο για τον Ν.Ο.ΚΑΤ. κατέκτησαν οι δωδεκάχρονοι Σπύρος Δράντζιος και Κυριάκος Μαχαιρίδης στο διπλό σκιφ παίδων ενώ στο ίδιο αγώνισμα 4οι στον τελικό τερμάτισαν οι Νίκος Τσελίκας και Αντώνης Τσέτσας που μια λάθος κουπιά στα πρώτα μέτρα του αγώνα τους στοίχισε πολύτιμο χρόνο.
            Ο Λευτέρης Ευσταθιάδης πραγματοποίησε πολύ δυνατή εμφάνιση το Σάββατο στους προκριματικούς που του εξασφάλισε την πρόκριση στη δωδεκάδα όπως και την Κυριακή στον ημιτελικό οπότε και προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος που τερμάτισε τέταρτος χάνοντας για πολύ λίγο το μετάλλιο. Επίσης στην τέταρτη θέση του τελικού στο σκιφ κορασίδων τερμάτισε η Χριστίνα Θυμιοπούλου που κωπηλάτησε με πολύ ωραία τεχνική αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις.
            Ακόμη, θετικές εντυπώσεις προκάλεσε και η εμφάνιση των αθλητριών Ράνια Τσιβούλα και Ευτυχία Δήμου που αγωνίστηκαν στο διπλό σκιφ κορασίδων όπου και κατατάχθηκαν 9ες τερματίζοντας τρίτες στον μικρό τελικό του αγωνίσματος καθώς και ο αθλητής Γιώργος Καζάκας που παρά την καλή του εμφάνιση δεν κατάφερε να προκριθεί στην δωδεκάδα του σκιφ παίδων.
            Την αποστολή συνόδεψαν οι προπονητές κωπηλασίας Γ.Μπικογιάννης και Α.Πόποτης και η Αν.Γ.Γραμματέας του Ν.Ο.ΚΑΤ. Χ.Παρλίτση