Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

4Η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΡΗ

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία ήρθε να προστεθεί  στην ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης και της Πιερικής κωπηλασίας.
Το Σάββατο 10/8 οι δύο νεαροί αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. Καραμήτρος Θωμάς και Κακούρης Νίκος αγωνίστηκαν στον μεγάλο τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στο αγώνισμα «τετράκωπος εφήβων» μαζί με τους Μητρομάρα Χ και Αθανασίου Χ και κατέλαβαν μετά από εξαιρετική εμφάνιση την τέταρτη θέση χάνοντας το χάλκινο μετάλλιο μόλις για 2 δευτερόλεπτα.
Οι αγώνες που διεξήχθησαν στην περιοχή Τρακάϊ της Λιθουανίας αποτελούν την κορυφαία διοργάνωση στον κόσμο στην κατηγορία εφήβων και νεανίδων. Οι δύο κατερινιώτες αθλητές  συμμετείχαν για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλλά αυτό δεν σήμαινε ότι οι φιλοδοξίες τους δεν ήταν μεγάλες όταν έφτασαν στη Λιθουανία. Έχοντας προετοιμαστεί πολύ εντατικά τα τελευταία χρόνια και σημειώνοντας σταθερά ανοδική πορεία μετά τις Πανελλήνιες και Βαλκανικές τους νίκες έθεσαν σαν στόχο τη συμμετοχή τους στον μεγάλο τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και ίσως την κατάκτηση ενός μεταλλίου.
Ο αγώνας αποδείχτηκε πολύ σκληρός με τα 6 πληρώματα του τελικού να συναγωνίζονται για την επικράτηση. Οι αθλητές της Ρουμανίας ξεχώρισαν από την αρχή και έδειξαν ότι ήταν το καλύτερο πλήρωμα. Το ελληνικό πλήρωμα παρόλο που δεν κατάφερε να ξεκινήσει τον αγώνα όπως θα ήθελε και αφού πέρασε έκτο τα πρώτα 500 μέτρα έδειξε μεγάλη εμπειρία και ωριμότητα και κατάφερε τελικά να αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση και στα τελευταία 500 μέτρα απείλησε σοβαρά το πλήρωμα της Πολωνίας που κρατούσε από την αρχή την τρίτη θέση. Ο τερματισμός βρήκε στην 1η θέση την Ρουμανία στη 2η την Ιταλία στην 3η την Πολωνία στην 4η την Ελλάδα στην 5η την Τσεχία και στην 6η τις Η.Π.Α.

Για την μεγάλη επιτυχία των νεαρών αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης ο τεχνικός σύμβουλος του Ν.Ο.ΚΑΤ. κος Γ. Μπικογιάννης δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος από την εμφάνιση του Θωμά και του Νίκου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Οι δύο ταλαντούχοι αθλητές μας  έφτασαν σε αυτή τη διάκριση μετά από σκληρή προσπάθεια και έχοντας θέσει ξεκάθαρους στόχους μέσα τους. Πίστεψαν στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους και επικράτησαν απέναντι σε αθλητές προερχόμενους από κωπηλατικές υπερδυνάμεις. Πιστεύω πως είναι μόνο η αρχή μιας μεγάλης πορείας στα χνάρια των μεγάλων κωπηλατών της Πιερίας. Του χρόνου αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία με στόχο το μετάλλιο έχοντας αρωγό στην προσπάθειά του αυτή σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης».


Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Η ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ

Η θριαμβευτική αγωνιστική πορεία της Κατερίνας Νικολαίδου συνεχίζεται αφού μέσα σε λιγότερο από 2 μήνες μετά από την πρώτη θέση στην Ευρώπη, την πρώτη θέση στους Μεσογειακούς αγώνες ανακηρύχτηκε και κορυφαία στον κόσμο στο σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων, που ολοκληρώθηκε σήμερα 28/7 στο Λιντς της Αυστρίας, όπου συμμετείχε με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας.
Όταν η κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια στάθηκε στη γραμμή της εκκίνησης ήξερε πώς, για να συνεχίσει το αήττητο σερί της φετινής περιόδου, θα έπρεπε να ξεπεράσει την Λευκορωσίδα κάτοχο του τίτλου, που είχε να επιδείξει δύο χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο τα τρία τελευταία χρόνια σε αυτή την κατηγορία.
Η πρόκληση ήταν πολύ μεγάλη για την Νικολαϊδου που φέτος αγωνίζεται για πρώτη φορά στα ελαφρά βάρη. Η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης όμως δεν έδειξε να πτοείται. Ξεκίνησε από την εκκίνηση πολύ δυνατά και σε όλη την διάρκεια του τελικού δεν άφησε περιθώρια σε καμία από τις αντιπάλους της να αμφισβητήσει την υπεροχή της. Η Νικολαϊδου πέρασε τελικά πρώτη την γραμμή του τερματισμού με χρόνο 7:58.12 και ανακηρύχτηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια για το 2013, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Λευκορωσίδα αθλήτρια (8:02.79) και τρίτη την Γιαπωνέζα (8:06.68).
Ο τεχνικός σύμβουλος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης και προπονητής της Κατερίνας Νικολαϊδου δήλωσε: « η χαρά όλων μας είναι μεγάλη, η Κατερίνα σε κάθε αγώνα μας εκπλήσσει ευχάριστα, τίποτα δεν είναι τυχαίο αφού η Νικολαϊδου πέρυσι ήταν δεύτερη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και τώρα κατάφερε να ανεβεί ακόμα ένα σκαλοπάτι. Όλοι οι φίλοι του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, η Διοίκηση και οι συναθλητές της είναι περήφανοι για αυτή την μεγάλη αθλήτρια».