Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με τόσες πολλές και μεγάλες διακρίσεις που πέτυχαν οι αθλητές του ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης έχει κάθε λόγο να γιορτάζει. Έτσι το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου η Διοίκηση του Ν.Ο.ΚΑΤ. προσκάλεσε τους προπονητές, τους αθλητές, τους γονείς τους και φίλους, στις εγκαταστάσεις του στη Παραλία, για να γιορτάσουν όλοι μαζί τις πολυάριθμες φετινές επιτυχίες του ιστορικού αυτού συλλόγου.
Σε πολύ εγκάρδιο κλίμα ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κ. Γιώργος Μελετλίδης ευχαρίστησε τους πάνω από 150 παριστάμενους για την παρουσία τους, συνεχάρη
όλους τους αθλητές για την προσπάθειά τους και τις πολυάριθμες επιτυχίες τόσο σε διασυλλογικό όσο και σε Πανελλήνιο αλλά και Διεθνές επίπεδο, που προέβαλαν τον Ν.Ο.ΚΑΤ. αλλά και την Πιερία, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους 4 αθλητές που φέτος συμμετείχαν σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα: Κατερίνα Νικολαΐδου (1η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας Νέων, 2η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών),  Νίκος Κακούρης, Θωμάς Καραμήτρος (4οι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων) και Ζωή 
Μανιώτη (9η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser 4,7). Ευχαρίστησε τους γονείς των αθλητών για την βοήθεια που προσφέρουν με κάθε τρόπο, και διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλους τους αθλητές και θα στηρίζει την προσπάθειά τους.
Ακολούθως ο προπονητής Ιστιοπλοΐας κος Νίκος Σταυρίδης συνεχάρη και αυτός με τη σειρά του όλους τους αθλητές και τόνισε πόσο σημαντική είναι και η βοήθεια των γονέων για την επίτευξη των στόχων του Ομίλου, ενώ ο τεχνικός σύμβουλος κωπηλασίας κος Γιώργος Μπικογιάννης, μετά τα συγχαρητήρια για τις επιτυχίες που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, εξέφρασε την χαρά του για τον μεγάλο αριθμό νέων αθλητών στον Όμιλο και τους παρότρυνε να συνεχίσουν με συνέπεια την προσπάθειά τους για να πετύχουν τους στόχους τους, τονίζοντας ότι οι επιτυχίες είναι αποτέλεσμα άριστης συνεργασίας της Διοίκησης των αθλητών και των γονέων τους.
Η πρωταθλήτρια Κατερίνα Νικολαΐδου παίρνοντας το λόγο επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα έρχονται με σκληρή προπόνηση και επιμονή και προέτρεψε όλους τους νέους αθλητές να προσπαθούν για να πετύχουν τα όνειρά τους. Ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους για τα καλά τους λόγια, την Διοίκηση του Ν.Ο.ΚΑΤ. και τον τεχνικό σύμβουλο κο Μπικογιάννη, καθώς και την Κωπηλατική Ομοσπονδία και την οικογένειά της για την στήριξη στην προσπάθειά της. Τις ευχαριστίες τους προς τη Διοίκηση και τους προπονητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. καθώς και στις οικογένειές τους εξέφρασαν και οι Καραμήτρος Θωμάς και Κακούρης Νίκος, που δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν να προσπαθούν με συνέπεια για να φέρουν και άλλες επιτυχίες στον Ν.Ο.ΚΑΤ. και την Πιερία, ενώ η Ζωή Μανιώτη ευχαρίστησε και αυτή με τη σειρά της όλους και ιδιαίτερα τη Διοίκηση του Ν.Ο.ΚΑΤ. που πίστεψε σε αυτή και στήριξε οικονομικά τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Κλείνοντας η Γ.Γραμματέας του Ν.Ο.ΚΑΤ. κ.Παρλίτση επεσήμανε ότι με τις Παγκόσμιες επιτυχίες τους οι Νικολαΐδου, Κακούρης και Καραμήτρος, εξασφάλισαν την άνευ εξετάσεων εισαγωγή τους σε οποιαδήποτε Πανεπιστημιακή σχολή επιθυμούν, ενώ με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα άλλοι 4 αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. (Ε.Ζέρβας, Ζ.Μανιώτη, Γ.Μπικογιάννης και Δ.Νικολαΐδου), έχουν εξασφαλίσει την μοριοδότησή τους με 10% για την εισαγωγή τους σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.
Η γιορτή συνεχίστηκε με μπάρμπεκιου, μουσική και διασκέδαση, όπου οι αθλητές και των δύο τμημάτων και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους, καθώς και με τα μέλη της διοίκησης και τους προπονητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. 

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Με τη συγκομιδή δυο ακόμη μεταλλίων αυτή τη φορά στους Βαλκανικούς Αγώνες Κωπηλασίας έκλεισε το Σαββατοκύριακο 7-8 Σεπτεμβρίου η φετινή διεθνής αγωνιστική σεζόν για τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης.
Πιο συγκεκριμένα οι κωπηλάτες του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κακούρης Νίκος και Καραμήτρος Θωμάς κατέκτησαν την Κυριακή 8/9 το χάλκινο μετάλλιο ως μέλη του πληρώματος της οκτακώπου εφήβων στους Βαλκανικούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Βελιγράδι, με τη συμμετοχή πάνω από 300 αθλητών σε 100 πληρώματα από 7 Βαλκανικές χώρες.

            Νωρίτερα το Σάββατο 7/9 οι δύο Κατερινιώτες πρωταθλητές είχαν τερματίσει τέταρτοι στο αγώνισμα της δικώπου εφήβων σε μια διοργάνωση που φέτος διακρίνονταν για το πολύ υψηλό επίπεδο των συμμετοχών.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μετά από ένα «μαγικό Καλοκαίρι» κατά το οποίο ανακηρύχτηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Χρυσή Μεσογειονίκης, Πρωταθλήτρια κόσμου στην κατηγορία Νέων και Αργυρή πρωταθλήτρια κόσμου στην κατηγορία γυναικών στο σκιφ ελαφρών βαρών, η Κατερίνα Νικολαΐδου του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης ολοκλήρωσε τις διεθνείς αγωνιστικές της υποχρεώσεις και επέστρεψε το απόγευμα της Τρίτης 3/9 στην Κατερίνη όπου η Διοίκηση του Ν.Ο.ΚΑΤ., οι προπονητές και οι συναθλητές της, της επεφύλαξαν θερμή υποδοχή με λουλούδια, γλυκά και πολλές ευχές για υγεία και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Η Κατερίνα Νικολαΐδου αφού ευχαρίστησε όλους για την υποδοχή και τις ευχές τους, παρότρυνε τους νεαρούς συναθλητές της να συνεχίσουν να προπονούνται με επιμονή, να αγαπούν αυτό που κάνουν, να θέσουν ψηλούς στόχους και να προσπαθήσουν να τους πετύχουν.

Η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια θα μεταβεί την Πέμπτη 5/9 στην Αθήνα όπου μαζί με το πλήρωμα του τετραπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών (1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) θα τους δεχτεί ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Η ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

  Τέσσερα στα τέσσερα για την Κατερίνα Νικολαΐδου το «Χρυσό Κορίτσι» του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που αυτό το καλοκαίρι είχε μια θριαμβευτική πορεία στους διεθνείς στίβους της κωπηλασίας και έδωσε την ευκαιρία στους φίλαθλους της Πιερίας και όλης της Ελλάδας να πανηγυρίσουν για τις μεγάλες της διακρίσεις.
                Η Νικολαΐδου μετά από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα με σκληρή προετοιμασία και αλλαγή κατηγορίας που σήμαινε σημαντική μείωση του σωματικού της βάρους, είδε αυτό το καλοκαίρι, τις επίπονες προσπάθειές της να δικαιώνονται με τον καλύτερο τρόπο, αφού κατάφερε να στεφθεί χρυσή πρωταθλήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τους Μεσογειακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, ενώ η φετινή «μαγική» χρονιά έκλεισε την Παρασκευή 30 Αυγούστου στην Ν.Κορέα με τη Νικολαΐδου να ανεβαίνει και πάλι στο βάθρο των νικητών αυτή τη φορά στην κορυφαία Παγκόσμια Διοργάνωση της κωπηλασίας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών όπου η 
Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών.
                Η νεαρή Κ.Νικολαΐδου στον τελικό του σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών είχε να αντιμετωπίσει πολύ δυνατές αντιπάλους όπως την περσινή 2η Παγκόσμια πρωταθλήτρια από την Αυστρία Τάουπε Τράερ, την Βραζιλιάνα Παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011 Φαμπιάνα Μπελτράμ, και τις πολύ έμπειρες αθλήτριες από  τη Βρετανία, τη Λευκορωσία και τη Νότια Αφρική . Στην αρχή της κούρσας η Βρετανίδα κωπηλάτρια πέρασε 1η τα πρώτα 500μέτρα. Όμως η Αυστριακή Τάουπ Τράερ, που στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Ιούνιο είχε τερματίσει 2η πίσω από τη Νικολαΐδου,  φάνηκε αποφασισμένη να πρωταγωνιστήσει σ΄αυτή τη κούρσα και γρήγορα τέθηκε επικεφαλής.
Η Νικολαΐδου που βρέθηκε έκτη λίγο μετά την εκκίνηση, έκανε ένα πολύ δυνατό ανέβασμα  βελτιώνοντας συνεχώς τη θέση της και στα τελευταία 500 μέτρα βρέθηκε δεύτερη. Κάνοντας ένα πολύ δυνατό φίνις φάνηκε ότι θα είναι αυτή η νικήτρια, αλλά η πολύ έμπειρη αθλήτρια της Αυστρίας που είχε τις πρώτες της διεθνείς αγωνιστικές επιτυχίες πριν ακόμη η Ελληνίδα πρωταθλήτρια γεννηθεί, δεν φάνηκε διατεθειμένη να χάσει το χρυσό. Με μια πολύ δυνατή αντεπίθεση, βρέθηκε και πάλι πρώτη αφήνοντας την 21χρονη Ελληνίδα 2η ενώ στην 3η θέση τερμάτισε η Βρετανίδα. Η 38χρονη Ταουπ Τραερ μετά από 22 χρόνια στους διεθνείς στίβους κωπηλασίας κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωτθλήτριας ενώ η 21 ετών Νικολαϊδου έκανε έντονα αισθητή την παρουσία της ως η ανερχόμενη δύναμη στην κατηγορία των ελαφρών βαρών γυναικών.
Μετά τον αγώνα η Κατερίνα Νικολαϊδου δήλωσε:

«ήταν ο δυσκολότερος αγώνας που έχω κάνει ποτέ. Χάρηκα περισσότερο με το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Γυναικών παρά με το χρυσό στην κατηγορία Νέων επειδή ο αγώνας ήταν πολύ υψηλού επιπέδου. Ο μεγάλος μου στόχος παραμένει οι ολυμπιακοί αγώνες του 2016 στο Ρίο»