Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ

Η Κατερίνα Νικολαίδου αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια στην Ελλάδα για το 2013 όπως αποφάσισαν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι μέλη του ΠΣΑΤ κατά την ετήσια ψηφοφορία για τα αθλητικά βραβεία της χρονιάς. Η πρωταθλήτρια κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κέρδισε με διαφορά τον τίτλο της αθλήτριας της χρονιάς συγκεντρώνοντας 1841 ψήφους έναντι 841 ψήφων της Βάσως Βουγιούκα από την ξιφασκία που ήταν δεύτερη και 723 της Μαρίας Πρεβολαράκη από την πάλη. 
«Για να κάνεις πρωταθλητισμό θέλει υπομονή, πάθος, ψυχολογία και πάνω απ' όλα να το θέλεις πολύ» είπε η ίδια παραλαμβάνοντας το βραβείο από την Γενική Γραμματέα Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου για να αποσπάσει το θερμό χειροκρότημα πολλών ολυμπιονικών αθλητών, παραγόντων και θεατών που μαζί με τον υπουργό και τον Υφυπουργό αθλητισμού είχαν γεμίσει το αμφιθέατρο “Μελίνα Μερκούρη” του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.
Τι όμως σημαίνει για την Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια αυτή η διάκριση; Αμέσως μετά τη βράβευση σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων δήλωσε πάρα πολύ χαρούμενη για τη βράβευση αυτή καθώς το 2013 ήταν μια πολύ δύσκολή χρονιά και τελικά ήρθε η δικαίωση ενώ για τα σχέδιά της για το μέλλον είπε: «Έχω μπροστά μου ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δύο παγκόσμια πρωταθλήματα και δύο παγκόσμια κύπελλα, ελπίζω να φέρω τις καλύτερες διακρίσεις που μπορώ»!
Για να τα καταφέρει όλα αυτά η Νικολαΐδου θα πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί ένα αυστηρό πρόγραμμα καθημερινών διπλών προπονήσεων τόσο στην Κατερίνη στον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης όπου ανήκει όσο και στα πολυήμερα καμπ προετοιμασίας με την Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας στο Σχινιά.   «Η κωπηλασία είναι πλέον από τα πιο διαδεδομένα αθλήματα της πόλης και ένα ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ο ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός νέων παιδιών στον όμιλο. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να βρίσκεσαι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μακριά από την πόλη σου και τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Ωστόσο, το κάθε πράγμα στη ζωή μας έχει και τις δικές του δυσκολίες και απαιτήσεις. Πλέον, έχω συνηθίσει σε αυτόν τον τρόπο ζωής και προσπαθώ το λίγο διάστημα που επιστρέφω να το εκμεταλλεύομαι όσο πιο πολύ γίνεται"  λέει η ίδια η πρωταθλήτρια

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου επισκέφτηκε το Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης η Ομοσπονδιακή Προπονήτρια υπεύθυνη για την ανάπτυξη κα Δ.Γιαννιού, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας για την ανάπτυξη του αθλήματος και την ανάδειξη νέων ταλέντων, που περιλαμβάνει τακτικές επισκέψεις Ομοσπονδιακών προπονητών σε όλα τα σωματεία της Ελλάδας,.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η κα Γιαννιού γνώρισε 27 από τους νεαρότερους (ως 14 ετών) κωπηλάτες του Ν.Ο.ΚΑΤ. τους οποίους  υπέβαλε σε σωματομετρικά, δρομικά και εργομετρικά τεστ. Τους νεαρούς αθλητές η Ομοσπονδιακή προπονήτρια ενθάρρυνε να συνεχίσουν να προσπαθούν να βελτιώνονται τόσο αθλητικά όσο και στα μαθήματά τους, ενώ τους τόνισε πόσο σημαντικό είναι να προπονούνται μαζί με τόσο καλούς αθλητές όπως η Κ.Νικολαΐδου, ο Ν.Κακούρης και ο Θ.Καραμήτρος που θα πρέπει να αποτελούν πρότυπο για αυτούς .
Τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων τεστ, αφού συγκεντρωθούν από όλα τα σωματεία της Ελλάδας μαζί με άλλα που θα ακολουθήσουν μέσα στην νέα χρονιά, θα αποτελέσουν κριτήριο για τη συμμετοχή κάποιων επίλεκτων νέων αθλητών σε προπονητικά καμπ κατά τη διάρκεια της χρονιάς και θα προστεθούν στη βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια από τη Ε.K.Ο.Φ.Ν.Σ. για την πορεία και την εξέλιξη των νέων αθλητών κωπηλασίας.

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤ.

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, πραγματοποίησαν οι Πιεριείς πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου ΚατερίνηςΚατερίνα Νικολαϊδου που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων, στο Ευρωπαϊκό και στους Μεσογειακούς και ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών και Νίκο Κακούρηκαι Θωμά Καραμήτρο, που αγωνίστηκαν στο μεγάλο τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στο αγώνισμα «τετράκωπος εφήβων» και κατέλαβαν την τέταρτη θέση.
Στη συνάντηση, που διεξήχθη στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ναυτικού 
Ομίλου Κατερίνης, Γεώργιος Μελετλίδης, ο Α΄Αντιπρόεδρος, Ευστράτιος Τσιρόπουλος, η Γενική Γραμματέας, Χρυσούλα Παρλίτση, η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων, Αναστασία Τουλιοπούλου και ο Έφορος Κωπηλασίας, Ιωάννης Νικολαϊδης.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συνεχάρει τους αθλητές για τις σπουδαίες τους διακρίσεις και τους ευχήθηκε να έχουν υγεία, δύναμη, πίστη στις δυνάμεις τους, πάθος και πείσμα γι΄αυτό που κάνουν και να συνεχίσουν να έχουν ανοδική και επιτυχημένη πορεία, προσφέροντας ελπίδα και αισιοδοξία στους Έλληνες και περισσότερο στους Πιεριείς.
«Οι επιτυχίες και τα μετάλλια μας κάνουν υπερήφανους, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε ως λαός, που έχουμε μεγάλη ανάγκη από χαρές και διακρίσεις, που θα τονώσουν το ηθικό μας και θα υψώσουν την ελληνική σημαία, αποδεικνύοντας την ικανότητα και το ταλέντο των Ελλήνων αλλά και το γεγονός ότι με ισχυρή θέληση ξεπερνούν τα όποια προβλήματα και κατακτούν ξανά τις ΄΄κορυφές΄΄» δήλωσε η κ. Σοφία Μαυρίδου, που εξέφρασε τη στήριξη της Π.Ε.Πιερίας στο μέτρο του δυνατού στο χώρο του αθλητισμού και στην ανάπτυξή του.

Όπως τόνισε, μέσα από την ιδιότητα και της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επιδιώκει να αναδείξει τον αθλητισμό-καθώς όπως είπε αθλητισμός ίσον πολιτισμός- να διοργανώσει και να προβάλλει αθλητικά γεγονότα που θα προσελκύσουν επισκέπτες στην Πιερία και να ενθαρρύνει τον κόσμο να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, δίνοντας υγιή διέξοδο και εκτόνωση από τα προβλήματα που τον ταλανίζουν.
Η Σοφία Μαυρίδου προσέφερε στους αθλητές τιμητικές πλακέτες, για τις επιτυχίες και τη σημαντική προσφορά τους στον αθλητισμό αποτελώντας πρότυπο για τη νεολαία, καθώς και αναμνηστικά δώρα από την επίσκεψή τους στην Π.Ε.Πιερίας.