Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Ν.Ο. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ 7 ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


Πολύ δυναμική η εμφάνιση των πληρωμάτων του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης στους Διασυλλογικούς Αγώνες κωπηλασίας που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Μαυροχωρίου «Εις τιμήν των απόδημων Μαυροβινών» την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου στη λίμνη της Καστοριάς.
Η διοργάνωση είχε σαν κύριο χαρακτηριστικό την πολύ μεγάλη συμμετοχή με 300 περίπου αθλητές από 14 συλλόγους της χώρας να αγωνίζονται σε πάνω από 150 πληρώματα, καθώς ήταν η τελευταία ευκαιρία για τους προπονητές να δοκιμάσουν τα πληρώματά τους, πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων –Κορασίδων που θα διεξαχθεί 25-27 Ιουλίου στα Ιωάννινα.
Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συμμετείχε στους αγώνες με 23 κωπηλάτες και κωπηλάτριες, και τα συμπεράσματα που αποκόμισαν ο Τεχνικός Σύμβουλος κ.Μπικογιάννης Γ. και η Προπονήτρια κα.Φυτοπούλου Κ. ήταν πολύ θετικά καθώς τα 7 από τα 10 πληρώματα του Ν.Ο.ΚΑΤ. πανηγύρισαν την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο αγώνισμά τους ,ενώ έφεραν ακόμη μια 3η (χάλκινο μετάλλιο) και δυο 4ες  θέσεις.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:


Την πρώτη θέση και το κύπελλο στο αγώνισμά τους κατέκτησαν οι κωπηλάτες-τριες:
1) Νικολαΐδου Δέσποινα στο αγώνισμα σκιφ Γυναικών.
2) Παπαθανασίου Παναγιώτης και Ευσταθιάδης Λευτέρης στο αγώνισμα διπλό σκιφ παίδων,
3) Ηλιάδου Νίκη, Κυριακίδου Κωνσταντίνα, Κωστοπούλου Κατερίνα και Τσαρούχα Μαρία στο αγώνισμα τετραπλό σκιφ κορασίδων 12-14 ετών.
4) Γραμματόσης Νίκος και Σταμκόπουλος Μάρκος στο αγώνισμα διπλό σκιφ παίδων 12-14 ετών.
5) Τσελίκας Νίκος, Χατζησαββίδης Χρήστος, Τσέτσας Αντώνης και Μαχαιρίδης Κυριάκος στο αγώνισμα τετραπλό σκιφ παίδων 12-14 ετών.
6) Νάστος Σωτήρης και Τζιόμπανος Ζαχαρίας  στο αγώνισμα διπλό σκιφ παίδων 12-14 ετών
7) Μπούφτας Μανώλης στο αγώνισμα σκιφ παίδων 12-14 ετών.
Την τρίτη θέση  και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν στο αγώνισμα τετράκωπος κορασίδων οι Τσιβούλα Ράνια, Ψωμιάδου Άννα, Τελμετίδου Χρυσή και Ψωμιάδου Κωνσταντίνα, ενώ στην τέταρτη θέση τερμάτισαν  οι Καζάκας Γιώργος και Ζαβαντίας Κωνσταντίνος στο αγώνισμα διπλό σκιφ παίδων και ο Τσιαλός Δημήτρης στο αγώνισμα σκιφ παίδων 12-14 ετών.
Την αποστολή  συνόδεψαν ο Πρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ. κος Γ.Μελετλίδης ,  ο Τεχνικός Σύμβουλος κος Γ.Μπικογιάννης ,η προπονήτρια του τμήματος κα Κ.Φυτοπούλου καθώς και πάρα πολλοί γονείς , και φίλοι του Ν.Ο.ΚΑΤ. οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες κούρσες και να πανηγυρίσουν τις πολλές νίκες των πληρωμάτων της Κατερίνης.

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Ο Ν.Ο.ΚΑΤ. ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22 Ιουνίου οι ετήσιοι διασυλλογικοί αγώνες κωπηλασίας «Κύπελλο Δήμου Καλαμαριάς 2014» που οργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης στο θαλάσσιο χώρο μπροστά από τις εγκαταστάσεις του, και συγκέντρωσαν 150 αθλητές από 11 συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας.
                Ο Ναυτικός  Όμιλος Κατερίνης είχε μια ολιγομελή αλλά ιδιαίτερα επιτυχημένη συμμετοχή, αφού από τα τρία πληρώματα που αγωνίστηκαν  τα 2 ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών, κατακτώντας ένα χρυσό κι ένα αργυρό μετάλλιο υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας Φυτοπούλου Κατερίνας.
Αναλυτικότερα στο αγώνισμα του διπλού σκιφ παίδων 12-14 ετών οι αθλητές Νάστος Σωτήρης και Τζιόμπανος Ζαχαρίας κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο,τερματίζοντας πρώτοι με ιδιαίτερη άνεση. Στο αγώνισμα του διπλού σκιφ κορασίδων 12-14 ετών οι κωπηλάτριες Κυριακίδου Κωνσταντίνα και Κωστοπούλου Κατερίναξεκίνησαν πολύ δυνατά και παρότι μια διόρθωση πορείας φάνηκε προς στιγμήν να τις αφήνει εκτός μεταλλίων, ένα πολύ δυνατό φίνις τις έφερε στη δεύτερη θέση και στην κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι αθλητές Ζαβαντίας Κωνσταντίνος και Καζάκας Γιώργος που αγωνίστηκαν στο διπλό σκιφ παίδων και τερμάτισαν στη 5η θέση.
Σημαντική η συμβολή γονέων των αθλητών και του μέλους του Ν.Ο.ΚΑΤ. Χρυσούλας Παρλίτση που ανέλαβαν τη φροντίδα και τη δαπάνη της μεταφοράς της αποστολής στους αγώνες και στήριξαν τους αθλητές στη προσπάθειά τους.

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

11 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤ. ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Φορτωμένοι μετάλλια επέστρεψαν το Σάββατο 14/6 οι κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης από τους διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης «Αλιάκμονας» στις εγκαταστάσεις του στην λίμνη Πολυφύτου.

Οι αγώνες που περιελάμβαναν στο πρόγραμμά τους 14 συνολικά αγωνίσματα στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων και Παίδων-Κορασίδων 12-14 ετών, συγκέντρωσαν πάνω από 160 αθλητές από 10 συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας σε 110 πληρώματα.

Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συμμετείχε με 23 κωπηλάτες σε 11 αγωνίσματα που υπό την καθοδήγηση του Τεχνικού συμβούλου κ.Γ.Μπικογιάννη και της προπονήτριας κ.Κ.Φυτοπούλου πραγματοποίησαν πολύ δυναμική εμφάνιση κατακτώντας 11 συνολικά μετάλλια ( 5 χρυσά, 3 αργυρά και 3 χάλκινα).

Αναλυτικότερα:

Την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμά τους κατέκτησαν:
1) Κακούρης Νίκος και Παπαθανασίου Παναγιώτης στο διπλό σκιφ εφήβων
2) Τσέτσας Αντώνης στο σκιφ παίδων 12-14 ετών
3) Νάστος Σωτήρης και Τζιόμπανος Ζαχαρίας στο διπλό σκιφ 12-14 ετών
4) Παπαθανασίου Παναγιώτης και Ευσταθιάδης Λευτέρης στο διπλό σκιφ παίδων 
5) Χατζησαββίδης Χρήστος στο σκιφ παίδων 12-14 ετών

Την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν :
1) Κωστοπούλου Κατερίνα και Κυριακίδου Κωνσταντίνα στο διπλό σκιφ κορασίδων 12-14 ετών
2) Ζαβαντίας Κωνσταντίνος και Σταμκόπουλος Μάρκος στο διπλό σκιφ παίδων 12-14 ετών 
3) Μαχαιρίδης Κυριάκος, Καζάκας Γιώργος, Ευσταθιάδης Λευτέρης και Τσελίκας Νίκος στο τετραπλό σκιφ παίδων.

Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμά τους κατέκτησαν :
1) Τελμετίδου Χρύσα στο σκιφ κορασίδων 12-14 ετών
2) Μπούφτας Μανώλης και Τσιαλός Δημήτρης στο διπλό σκιφ παίδων 12-14 ετών
3) Γραμματόσης Νίκος στο σκιφ παίδων 12-14 ετών.

Ιδιαίτερα ικανοποιητική η 4η θέση στο διπλό σκιφ κορασίδων 12-14 ετών της Ηλιάδου Νίκης και της Τσαρούχα Μαρίας που για πρώτη φορά συμμετείχε σε αγώνες. Ακόμη η Τσιβούλα Ράνια που αντιμετώπισε πρόβλημα με την πορεία του σκάφους της, παρά την αγωνιστικότητά της, δεν κατάφερε να διακριθεί στο σκιφ κορασίδων όπου τερμάτισε τελικά στην πέμπτη θέση, καθώς και οι αδερφές Ψωμιάδου Άννα και Κωνσταντίνα που τερμάτισαν τέταρτες στο διπλό σκιφ κορασίδων.
Πολύ ευχαριστημένοι από την συνολική εμφάνιση της ομάδας δήλωσαν ο τεχνικός σύμβουλος κ. Γ.Μπικογιάννης και η προπονήτρια κ.Κ.Φυτοπούλου που επεσήμαναν ότι οι αγώνες αυτοί ήταν ευκαιρία να δοκιμαστούν πολλοί νέοι αθλητές και αθλήτριες που πήραν το βάπτισμα του πυρρός σε αυτή τη διοργάνωση και αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες. Στους αγώνες παραβρέθηκαν από το Ν.Ο.ΚΑΤ. ο Πρόεδρος κ.Γ.Μελετλίδης, ο Β΄Αντιπρόεδρος κ.Κ.Καρυώτης και ο Ταμίας κ.Δ.Λάμπρου καθώς και πλήθος γονέων και φίλων του Ν.Ο.ΚΑΤ. που στήριξαν τους νεαρούς αθλητές στη προσπάθειά τους και πανηγύρισαν τις επιτυχίες τους.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ο Ν.Ο.ΚΑΤ. ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Με επισκέψεις λίγο πριν τη λήξη του σχολικού έτους, στα 1ο, 2ο, 4ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία Κατερίνης ολοκληρώθηκε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το πρόγραμμα επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης σε συνεργασία με την Κωπηλατική Ομοσπονδία και τη Γ.Γ.Αθλητισμού, κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης των Διευθυντών σχολικών μονάδων της περιοχής μας, με σκοπό την διάδοση της κωπηλασίας και την προτροπή των νεαρών μαθητών να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Πιο συγκεκριμένα οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής και παλιοί πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Τουλιοπούλου Αναστασία (έφορος Δ.Σχέσεων Ν.Ο.ΚΑΤ.), Καρυώτης Κώστας
(Β΄Αντιπρόεδρος Ν.Ο.ΚΑΤ.), Μπικογιάννης Γιώργος (Τεχν.Σύμβουλος κωπηλασίας ) και Φυτοπούλου Κατερίνα (Προπονήτρια κωπηλασίας) επισκέφτηκαν τα Δημοτικά Σχολεία, όπου έκαναν μια πλήρη παρουσίαση της κωπηλασίας, με την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία των

Διευθυντών κων Τσακιρίδη Β. (1ο ΔημοτικόΣχ.), Ναχόπουλου Ν.. (2ο ΔημοτικόΣχ.), Καραμούζα Δ. (4ο Δημοτικό.Σχ.)και Οργανόπουλου Ι. (6ο Δημοτικό Σχ.) τους οποίους και ευχαριστούν θερμά, καθώς και τους εκπαιδευτικούς Παπαδόπουλο Μ. Αναστασιάδου Β.,Κατέρη Σ.,Μπάμπο Μ., Κανονίδου Ξ., Μπαμαπαλή Ε. και Αναγνωστοπούλου Χ.

Με την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος που φέτος περιελάμβανε παρουσιάσεις σε 6 Γυμνάσια και 9 Δημοτικά σχολεία, εκατοντάδες μαθητές του Δήμου Κατερίνης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά της κωπηλασίας μέσω εποπτικού υλικού, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ειδικά κωπηλατικά εργόμετρα, να διαπιστώσουν ότι η κωπηλασία είναι ένα άθλημα που γυμνάζει όλο το σώμα, αλλά και να ακούσουν από τους υπεύθυνους γυμναστές τα θετικά της άθλησης και ειδικά μέσα στο φυσικό περιβάλλον.

Έμαθαν επίσης τα παιδιά στοιχεία για την ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης και τις μεγάλες διεθνείς επιτυχίες που έχει φέρει η κωπηλασία στην Πιερία με πιο πρόσφατες τα Χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Πανευρωπαϊκό και τους Μεσογειακούς Αγώνες πέρυσι, καθώς και ότι ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης κατατάσσεται στην κωπηλασία ανάμεσα στα κορυφαία σωματεία Πανελληνίως.

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ανδρομάχης την Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια κωπηλασίας Κατερίνα Νικολαΐδου που αποδεχόμενη την πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων και της Διευθύντριας Δ.Μαυρομάτη επισκέφτηκε το σχολείο το πρωί της Παρασκευής 6 Ιουνίου 2014.
       Μετά το θερμό καλωσόρισμα των μαθητών, των δασκάλων και της Διευθύντριας προς τη Νικολαΐδου, που μόλις πριν λίγες μέρες στέφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια Ευρώπης στο αγώνισμά της, ο Γυμναστής του Σχολείου μας και προπονητής της Νικολαΐδου έκανε μια σύντομη παρουσίαση στους μαθητές της πολύ επιτυχημένης πορείας της αθλήτριας από τη στιγμή που ξεκίνησε την κωπηλασία 15 χρονών μέχρι και σήμερα και τόνισε την επιμονή, το ήθος της και τον πολύ καλό της χαρακτήρα, φέρνοντάς την ως ένα άριστο παράδειγμα προς μίμηση.

       Κατόπιν η πρωταθλήτρια Κατερίνα Νικολαΐδου μίλησε στα παιδιά για το αγαπημένο της άθλημα την κωπηλασία, την μεγάλη προσπάθεια, την επιμονή και τη θέληση που απαιτούνται για να έρθουν οι μεγάλες διακρίσεις και προέτρεψε τους μαθητές να ασχοληθούν με τον αθλητισμό που μόνο θετικά έχει να τους προσφέρει. Επίσης  τους συνέστησε να μην πτοούνται από τις αποτυχίες, αλλά να προσπαθούν με επιμονή και πάθος για να πετύχουν τους στόχους τους.

       Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την ευκαιρία που τους δόθηκε να γνωρίσουν από κοντά την Νικολαΐδου, κάνοντάς της πολλές ερωτήσεις για την προσπάθειά της, την καθημερινή της ζωή και τον τρόπο που έφτασε στην επιτυχία. Η Νικολαΐδου ανταποκρίθηκε με χαρά στο μεγάλο ενδιαφέρον των μαθητών μας απαντώντας με προθυμία σε κάθε τους ερώτηση.
Στο τέλος όλοι οι μαθητές και οι δάσκαλοι την ευχαρίστησαν θερμά για το χρόνο που αφιέρωσε και της απένειμαν τιμητική πλακέτα για τις Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες αθλητικές της διακρίσεις και το ήθος της που αποτελεί παράδειγμα για όλους και ιδιαίτερα τους νέους σήμερα.


Read more: http://greekrowers.blogspot.com/search?updated-max=2014-06-21T03:50:00-07:00&max-results=30&start=1&by-date=false#ixzz36o8qMXfU

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Η Ελληνική κωπηλασία βρίσκεται στην ελίτ του Ευρωπαϊκού στερεώματος και το απέδειξε περίτρανα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον ποταμό Σάβα της Βελιγραδίου. 

Τα ελληνικά κουπιά κατέκτησαν δυο μετάλλια, ένα χρυσό κι ένα ασημένιο και πήραν μέρος σε ακόμη τέσσερις μικρούς τελικούς κάνοντας ένα ιδανικό ξεκίνημα ενόψει των παγκοσμίων πρωταθλημάτων που έρχονται μέσα στο καλοκαίρι. 

Στο ψηλότερο σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου ανέβηκε η Κατερίνα Νικολαϊδου στο σκιφ ελ βαρών των γυναικών. Η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια κατάφερε να υπερασπίσει τον τίτλο που είχε κερδίσει πέρυσι στη Σεβίλλη και να κατακτήσει το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση σημειώνοντας μάλιστα δυο φορές ρεκόρ Ευρώπης τερματίζοντας στον τελικό σε 7:33.12.

Η Νικολαίδου αν και ξεκίνησε πολύ αργά την κούρσα όπου βρέθηκε στην 5η θέση στα πρώτα 500μ. στη συνέχεια έπιασε τον γνωστό της ρυθμό και κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση το χρυσό μετάλλιο. Στην δεύτερη θέση ήταν η Ολλανδέζα Φρένκεν με 7:34.95 και στην 3η η Γερμανίδα Πλες με 7:35.86 

Δάκρυα χαράς πλημμύρισαν τα μάτια της Κατερίνας Νικολαϊδου την στιγμή που ακουγόταν ο Εθνικός ύμνος προς τιμή της στην απονομή των μεταλλίων του τελικού του σκιφ ελ βαρών γυναικών 

«Είμαι περήφανη και χαρούμενη που για δεύτερη φορά κατακτώ το χρυσό μετάλλιο . Κάθε χρόνο γίνεται και πιο δύσκολο. Ένιωσα ότι έμεινα πίσω στο πρώτο 500άρι, στην 4η ή 5η θέση αλλά δεν έχασα το κουράγιο μου και βρήκα τη δύναμη να επιστρέψω» είπε αμέσως μετά την κούρσα που της χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο Βελιγράδι.  

Εντυπωσιακή και η τετράκωπος άνευ όπου οι Γιάννης Τσίλης Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου επέστρεψαν δυναμικά στο προσκήνιο μετά ένα χρόνο αποχής , αφού είχαν να αγωνιστούν από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου (όπου μαζί με τον Στέργιο Παπαχρήστο είχαν κατακτήσει την 4η θέση) και μαζί με τον Διονύση Αγγελόπουλο κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο βάζοντας ξανά την Ελλάδα στο κάδρο των μεγάλων δυνάμεων του αγωνίσματος. Η ελληνική τετράκωπος ξεκίνησε από την 4η θέση για να μαζέψει όμως τη διαφορά μέτρα με το μέτρο και τελικά να ξεπεράσει την Ιταλία τερματίζοντας πίσω από την βρετανική βάρκα που είχε φύγει μπροστά από την αρχή. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε 5:51.20 ενώ η Βρετανία πήρε το χρυσό με 5:46.86 και η Ιταλία το χάλκινο με 5:51.72.


Read more: http://greekrowers.blogspot.com/search?updated-max=2014-06-02T21:29:00-07:00&max-results=30&start=31&by-date=false#ixzz36oAx9dx0