Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΝΕΩΝ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ

Στο βάθρο των νικητών σε παγκόσμια διοργάνωση, βρέθηκε ακόμη μια φορά, η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Κατερίνα Νικολαΐδου που κατέκτησε τη δεύτερη θέση με τα χρώματα της Εθνικής μας Ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων κάτω των 23 ετών, που πραγματοποιήθηκε από 23 μέχρι 27 Ιουλίου στην πόλη Βαρέζε της Ιταλίας
                Η  Νικολαΐδου στη γραμμή της εκκίνησης του τελικού του αγωνίσματος σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών γνώριζε ότι στο πρόσωπο της Ολλανδής  Paulis  θα είχε μια δυνατή αντίπαλο, αφού είχε προκριθεί με καλύτερο χρόνο από την ίδια. Η Paulis πράγματι τέθηκε επι κεφαλής της κούρσας από την αρχή και άντεξε στην επίθεση της Νικολαΐδου  μέχρι το τέλος. Έτσι η Ολλανδή κατέκτησε την πρώτη θέση η Νικολαΐδου τη δεύτερη και η Βελγίδα αθλήτρια την τρίτη . Στην ίδια κούρσα η Κύπρια Άννα Ιωάννου τερμάτισε 5η.
Το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια ήταν το μοναδικό μετάλλιο της Ελληνικής αποστολής  στη συγκεκριμένη διοργάνωση και ήρθε να προστεθεί στη πλούσια συλλογή της Κατερίνας Νικολαΐδου που έφτασε έτσι να αριθμεί 5 μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, καθώς από το 2010 που ανέβηκε πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, μέχρι και σήμερα, έχει κατακτήσει για τη χώρα μας, 1 χρυσό, 3 αργυρά και 1 χάλκινο μετάλλια.

                Η επόμενη αγωνιστική εμφάνιση της Νικολαΐδου θα είναι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών που θα διεξαχθεί στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας από 24 ως 31 Αυγούστου.  

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

80Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΚΩΠΟ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Την Κυριακή 27/7 έπεσε η αυλαία του 80ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που
ολοκληρώθηκε με επιτυχία με τη διεξαγωγή της Β΄Φάσης (κατηγορία Παίδων-Κορασίδων) που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα 26 ως 27 Ιουλίου με τη συμμετοχή 340 αθλητών από όλη την Ελλάδα.
Σε αυτή τη Β΄Φάση (Παίδων-Κορασίδων) ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συμμετείχε με 13 αθλητές σε 3 πληρώματα. Για μια ακόμη χρονιά ο Ν.Ο.ΚΑΤ. ανακηρύχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο αγώνισμα τετράκωπος με πηδαλιούχο παίδων, κάτι που τείνει να γίνει παράδοση, αφού διαφορετικά πληρώματά του κάθε χρόνο, κατακτούν την πρώτη θέση και το κύπελλο σε αυτό το αγώνισμα από το 2011 μέχρι σήμερα με μια διακοπή το 2013 που κατέκτησαν τη 2η θέση.
Πιο συγκεκριμένα ο κύπελλο του πρωταθλητή σήκωσαν οι κωπηλάτες Παπαθανασίου Παναγιώτης, Ευσταθιάδης Λευτέρης, Τσέτσας Αντώνης, Χατζησαββίδης Χρήστος και Μπούφτας Μανώλης (πηδαλιούχος), οι οποίοι ήδη από τον προκριματικό είχαν δείξει το πολύ
υψηλό αγωνιστικό τους επίπεδο, που επιβεβαιώθηκε και στον τελικό του αγωνίσματός τους όπου επικράτησαν από την αρχή με ιδιαίτερη άνεση. Στον τελικό της τετρακώπου κορασίδων αγωνίστηκαν και οι κωπηλάτριες Τσιβούλα Ράνια, Ψωμιάδου Άννα, Τελμετίδου Χρύσα και Ψωμιάδου Κωνσταντίνα, οι οποίες μετά από μια πολύ δυνατή κούρσα τερμάτισαν στη 5η θέση, ενώ πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση του πληρώματος του τετραπλού σκιφ παίδων με τους Τσελίκα Νίκο, Μαχαιρίδη Κυριάκο, Καζάκα Γιώργο και Ζαβαντία Κωνσταντίνο, οι οποίοι παρά το νεαρό της ηλικίας τους έδειξαν ιδιαίτερη αγωνιστικότητα και κατατάχθηκαν 9οι τερματίζοντας 3οι στο μικρό τελικό του αγωνίσματός τους.
Το χρυσό  μετάλλιο, που κατέκτησαν οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης την Κυριακή, ήρθε  να προστεθεί στα 8 μετάλλια που είχε κατακτήσει ο Ν.Ο.ΚΑΤ,. στην Α΄Φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, τον Απρίλιο στις κατηγορίες Ανδρών- Γυναικών, Νέων και Εφήβων-Νεανίδων και έφεραν  για μια ακόμη χρονιά τον ιστορικό σύλλογο της Πιερίας ανάμεσα στους κορυφαίους συλλόγους της χώρας μας, αφού κατατάσσεται στην 4η θέση πανελληνίως στον πίνακα των μεταλλίων με συνολικά 9 μετάλλια (4χρυσά, 2αργυρά και 3χάλκινα).
Πολύ ευχαριστημένος με τη συνολική παρουσία των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης ο Τεχνικός Σύμβουλος Κωπηλασίας κος Γιώργος Μπικογιάννης  επεσήμανε πως την ίδια μέρα που οι παίδες του Ν.Ο.ΚΑΤ. κατακτούσαν ένα ακόμη χρυσό  πανελλήνιο μετάλλιο, η Κατερίνα Νικολαΐδου πρόσθετε στη συλλογή της ένα ακόμη μετάλλιο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων στο Βαρέζε, δυο ακόμη αθλητές μας(Καραμήτρος Θ. και Κακούρης Ν.) προετοιμάζονται με την Εθνική μας Ομάδα να ταξιδέψουν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων και τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, ενώ άλλοι 6 νεαροί αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στο προπονητικό καμπ επίλεκτων αθλητών που διοργανώνει η κωπηλατική Ομοσπονδία από 29/7 ως 9/8.
Στο διήμερο των αγώνων πλάι στους αθλητές βρέθηκε ο παλιός πρωταθλητής κωπηλασίας και Β΄Αντιπρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ. κος Κώστας Καρυώτης  εμψυχώνοντάς τους με την παρουσία του και την πολύτιμη εμπειρία του, καθώς και οι γονείς των αθλητών και πολλοί συγγενείς και φίλοι της κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

6 ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ

Η σταθερά ανοδική πορεία της κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης φαίνεται ότι θα έχει μέλλον, αφού ολοένα αναδεικνύονται και νέοι ταλαντούχοι αθλητές, αποδεικνύοντας την πολύ καλή και μεθοδική δουλειά που γίνεται  από την προπονήτρια Κατερίνα Φυτοπούλου και τον τεχνικό σύμβουλο κωπηλασίας Γιώργο Μπικογιάννη
Γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ότι 6 νεαροί αθλητές και αθλήτριες του Ν.Ο.ΚΑΤ. επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν σε προπονητικό καμπ  37 επίλεκτων κωπηλατών  από όλη την Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί από 29 Ιουλίου μέχρι 9 Αυγούστου στο Ναυταθλητικό Κέντρο του Λουδία, υπό την εποπτεία της Ομοσπονδιακής Προπονήτριας ανάπτυξης Δήμητρας Γιαννιού και των συνεργατών της. Πρόκειται  για τους αθλητές: Νάστο Σωτήρη, Σταμκόπουλο Μάρκο, Τζιόμπανο Ζαχαρία, Τσαρούχα Μαρία, Τσέτσα Αντώνη, και Χατζησαββίδη Χρήστο. Το προπονητικό κάμπ στο οποίο θα συμμετάσχουν διεξάγεται στα πλαίσια του προγράμματος ανάπτυξης που σχεδίασε και υλοποιεί η ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία με στόχο την διάδοση του αθλήματος και τον εντοπισμό νέων ταλαντούχων αθλητών και περιλαμβάνει πρόγραμμα επισκέψεων ομοσπονδιακών προπονητών στους συλλόγους και διενέργεια ειδικών τεστ, πρόγραμμα κοινών προπονήσεων επίλεκτων αθλητών και άλλα.
Οι 6 νεαροί αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν μαζί με άλλους κορυφαίους αθλητές της κατηγορίας τους από όλη την Ελλάδα αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες. Έτσι θα δημιουργηθεί μια δεξαμενή νέων ταλαντούχων κωπηλατών, με κοινή τεχνική και εμπειρίες που μελλοντικά θα στελεχώσουν την Εθνική μας Ομάδα στις μεγαλύτερες ηλικιακά κατηγορίες.
Πολύ ευχαριστημένοι με την επιλογή των 6 αθλητών δηλώνουν η προπονήτρια Κατερίνα Φυτοπούλου και ο τεχνικός σύμβουλος Γιώργος Μπικογιάννης οι οποίοι τονίζουν ότι στις τάξεις του Ν.Ο.ΚΑΤ. υπάρχουν και άλλοι πολύ καλοί αθλητές στην κατηγορία αυτή, οι οποίοι έχουν τις δυνατότητες αν επιδείξουν τον απαραίτητο ζήλο και επιμονή να διακριθούν.

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Η ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

Ακόμη μια φορά ανέβηκε στο βάθρο των νικητών, χαρίζοντας ένα μετάλλιο στη χώρα μας, σε Παγκόσμια διοργάνωση, η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Κατερίνα Νικολαΐδου, που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, τερματίζοντας δεύτερή στον τελικό του σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών, στο Παγκόσμιο Κύπελλο κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε από τις 11ως 13 Ιουλίου στη λίμνη Ροτσί της Ελβετίας.

Η κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια που κατέκτησε το μοναδικό μετάλλιο της Ελληνικής αποστολής, ταλαιπωρούνταν από ίωση και είχε περάσει στον τελικό με το χειρότερο χρόνο από τις αντιπάλους της. Παρά το άσχημο ξεκίνημα (ήταν έκτη στο πρώτο μισό του αγώνα) τελικά ξεπέρασε τον εαυτό της και κατέκτησε με ένα πολύ δυνατό φίνις τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Και να πώς σχολιάζει η επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Κωπηλατικής Ομοσπονδίας την κούρσα της Νικολαΐδου:

«Από την αρχή η Έντουαρντ (Νέα Ζηλανδία) πήρε τον έλεγχο της κούρσας και μέχρι τα 500 μέτρα είχε ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες αθλήτριες. Η Αυστρία έκανε μια καλή προσπάθεια να κρατηθεί δίπλα στην Έντουαρτ αλλά στο δεύτερο μισό του αγώνα εξαντλήθηκε τελείως. Τότε από την τελευταία θέση η Αικατερίνη Νικολαΐδου από την Ελλάδα αποφάσισε να κάνει το σπριντ της ζωής της. Η Νικολαΐδου ήταν περισσότερα από 6 δευτερόλεπτα πίσω από την Έντουαρτ, αλλά την πλησίαζε με κάθε κουπιά. Όμως η Έντουαρντ είχε αυτή την κούρσα υπό τον έλεγχό της. Η Νικολαΐδου παρόλα αυτά κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο με το ψυχωμένο φίνις της, ενώ η Frenken της Ολλανδίας τερμάτισε τρίτη.»

Η Νικολαΐδου αμέσως μετά την απονομή του μεταλλίου δήλωσε:
«Πραγματικά δεν το περίμενα το μετάλλιο, γιατί τις δύο τελευταίες ημέρες ήμουν άρρωστη. Την απόφαση να αγωνιστώ την πήρα την τελευταία στιγμή. Δεν έχω λόγια να εκφράσω τη χαρά μου γι αυτό το μετάλλιο. Είμαι μόλις 22 χρονών. Μπροστά μου έχω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 23, σε δυο εβδομάδες, στο Βαρέζε και μετά, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Άμστερνταμ.» 

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 2014 ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Θερμό Καλοκαίρι για την κωπηλασία της Πιερίας που θα εκπροσωπηθεί σε όλες τις φετινές Παγκόσμιες διοργανώσεις, με τρεις κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή και μεθοδική δουλειά που γίνεται από τον ιστορικό αυτό σύλλογο της  Πιερίας.
Την αυλαία θα ανοίξει η πρωταθλήτρια Κατερίνα Νικολαΐδου, που αναχωρεί την Τρίτη 8/7 για την Λουκέρνη της Ελβετίας, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας ως μέλος της Εθνικής μας Ομάδας στην 3η φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, από τις 11 ως τις 13 Ιουλίου. Η συγκεκριμένη διοργάνωση αναμένεται να έχει ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο 
συμμετοχών και σκληρό ανταγωνισμό, καθώς είναι η τελευταία μεγάλη διοργάνωση πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών –Γυναικών. Η Κατερίνα Νικολαΐδου (καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς 2013), που πέρυσι απουσίαζε από το μεγάλο ετήσιο ραντεβού της Λουκέρνης λόγω τραυματισμού, θα συμμετέχει στο σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών, αγώνισμα στο οποίο έχει στεφθεί δυο φορές «βασίλισσα» της Ευρώπης.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα της κατερινιώτισσας πρωταθλήτριας, περιλαμβάνει ακόμη γι αυτό το καλοκαίρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων 24-27 Ιουλίου στη πόλη Βαρέζε της Ιταλίας και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας τον  Αύγουστο.
Ακόμη, με την Εθνική Ομάδα προπονούνται στη λίμνη της Καστοριάς από τις 25 Ιουνίου οι πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κακούρης Νίκος και Καραμήτρος Θωμάς, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων που θα γίνει στο Αμβούργο της Γερμανίας από τις 6 ως τις 10 Αυγούστου, ενώ έχουν ήδη κατακτήσει και τη ύψιστη τιμή να είναι οι 2 από τους 3 αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα γίνουν από τις 16 ως τις 20 Αυγούστου στην πόλη Nanjing της Κίνας όπου θα αγωνιστούν στην δίκωπο χωρίς πηδαλιούχο.

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ ΔΥΟ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Οι μεγάλες διακρίσεις που μας έχει συνηθίσει να φέρνει στον τόπο μας ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συνεχίζονται. Και αυτή τη φορά αφορούν στον υψηλότερο στόχο που μπορεί να θέσει ένας αθλητής, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
‘Ετσι μετά τις τελικές δοκιμασίες αξιολόγησης και χρονομέτρησης των αθλητών της εθνικής ομάδας κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης 1 Ιουλίου στην Καστοριά οι δύο από τους τρεις κωπηλάτες που επιλέχτηκαν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (Youth Olympics) είναι οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κακούρης Νικόλαος και Καραμήτρος Θωμάς.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα γίνουν από τις 16 ως 28 Αυγούστου στην πόλη Nanjing της Κίνας οι Κακούρης Νίκος και Καραμήτρος Θωμάς θα αγωνιστούν στο αγώνισμα «δίκωπος άνευ πηδαλιούχου» ενώ η Αγγελοπούλου Αθηνά του Ν.Α.Σ. θα πάρει μέρος στο αγώνισμα του «σκιφ».

Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων ήταν ο βασικός στόχος των δύο Κατερινιωτών πρωταθλητών που πέρυσι είχαν κατακτήσει την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων καθώς και του προπονητή τους και τεχνικού συμβούλου του Ν.Ο.ΚΑΤ. κου Γ. Μπικογιάννη ο οποίος δήλωσε για την μεγάλη αυτή επιτυχία:
«Είναι άλλη μια μεγάλη στιγμή για τον πιερικό αθλητισμό. Μετά την συμμετοχή του μεγάλου αθλητή μας Κώστα Καρυώτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης άλλα δύο παιδιά του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης καταφέρνουν να κερδίσουν τη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η προσπάθεια που κατέβαλαν τα τελευταία χρόνια ήταν μοναδική και τελικά επιβραβεύονται με τον καλύτερο τρόπο. Παρόλο που χρειάστηκε να ξεπεράσουν πολλές δυσκολίες και εμπόδια σήμερα είναι έτοιμοι για να κάνουν το επόμενο βήμα και να μας φέρουν μια μεγάλη διάκριση ακολουθώντας τα βήματα της συναθλήτριάς τους Κατερίνας Νικολαϊδου και πολλών άλλων αθλητών του Ν.Ο.ΚΑΤ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, τις οικογένειες των δύο αθλητών, τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης, τον Δήμο Κατερίνης που πίστεψε και στήριξε έμπρακτα τους δύο κωπηλάτες, την Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας, την εταιρεία YAMAHA HELLAS, και όλους τους φίλους της κωπηλασίας που ο καθένας βοηθάει με τον δικό του τρόπο»


Read more: http://greekrowers.blogspot.com/#ixzz36o63AIJw