Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ Κ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΚΑΙ Σ. ΑΣΟΥΜΑΝΑΚΗ ΣΤΑ «ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2015»

Ακόμη μια βράβευση για τις κωπηλάτριες Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη, αυτή τη φορά στην Ετήσια Εκδήλωση “Τέχνης – Αθλητισμού – Επιστήμης & Κοινωνίας Διαδρομές” «ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2015» που συνδιοργάνωσαν για 14η χρονιά οι: Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΠΕΠΦΑ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων (ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ.), Ινστιτούτο Διεθνούς & Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (ΙΔΕΑΔ) και Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής (ΣΙΓΑ).

Στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στο ολυμπιακό κέντρο Tae Kwon Do, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε σημαντικές προσωπικότητες, συλλογικούς φορείς και νομικά πρόσωπα της Πολιτιστικής, Αθλητικής, Επιστημονικής και Κοινωνικής ζωής της χώρας μας, για την προσφορά τους σε αυτούς τους τομείς.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που βραβεύτηκαν από το χώρο του αθλητισμού ήταν και η 7 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κατερίνα Νικολαΐδου μαζί με την συναθλήτριά της επίσης Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Σοφία Ασουμανάκη του Ε.Ν.Ο.Αιγυπτιωτών, για την προσφορά τους στον αθλητισμό και τις μεγάλες αθλητικές διακρίσεις που έφεραν στη χώρα μας. "Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για τη σημαντική αυτή βράβευση και θέλω να ευχαριστήσω την επιτροπή των Απολλώνειων Βραβείων που επέλεξε τη Σοφία και εμένα. Η αναγνώριση της προσπάθειάς μας, μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε." δήλωσε η Κατερίνα Νικολαΐδου

Επίσης, κατά την εκδήλωση, βραβεύτηκαν από τον χώρο της Επιστήμης, ο καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Δημήτρης Παναγόπουλος,, από τον χώρο του Πολιτισμού ο σκιτσογράφος Σπύρος Ορνεράκης, από το χώρο της Τέχνης ο Γιάννης Σμαραγδής, ενώ από τον χώρο του Αθλητισμού βραβεύτηκαν ακόμη ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς, η Ολυμπιονίκης Χρ. Δεβετζή, η πολίστρια Αλ. Ασημάκη, κ.α.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

14 ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΤΕΣΤ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο υποδέχτηκαν τον Οκτώβριο 14 κωπηλάτες του Ναυτικού ομίλου Κατερίνης που την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου συμμετείχαν σε προγραμματισμένο τεστ αξιολόγησης για την Εθνική Ομάδα που πραγματοποίησε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Σ.Αθανασιάδης στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.ΚΑΤ. στην Παραλία και περιελάμβανε τρέξιμο με χρονομέτρηση και εργομέτρηση.
Οι αθλητές που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο τεστ είναι οι: Κατερίνα Νικολαΐδου, Νίκος ΚακούρηςΚυπαρίσση Ραφαηλία, Δανά Ζωή, Μαχαιρίδης Κυριάκος, Τσέτσας Αντώνης, Χατζησαββίδης Χρήστος, Νάστος Σωτήρης, Τσελίκας Νίκος, Καζάκας Γιώργος, Σταμκόπουλος Μάρκος, Ζαβαντίας Κωνσταντίνος, Τσιαλός Δημήτρης, Γραμματόσης Νίκος.
Ικανοποιημένος από τις επιδόσεις των αθλητών του δήλωσε ο προπονητής κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ. κ. Μπικογιάννης Γιώργος.


Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

4 ΜΕΤΑΛΛΙΑ Ο Ν.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ Read more: http://greekrowers.blogspot.com/2015_10_01_archive.html#ixzz3wMmZGbvV

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου  πραγματοποιήθηκαν  στη Θεσσαλονίκη οι ετήσιοι διεθνείς αγώνες κωπηλασίας «23η ΡΕΓΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» με διοργανωτές το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή 183 πληρωμάτων από  Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και FYROΜ.
Οι ισχυροί άνεμοι και ο έντονος κυματισμός δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων στη θάλασσα και ως εναλλακτική λύση οι διοργανωτές επέλεξαν τη διεξαγωγή των 16 αγωνισμάτων του προγράμματος σε κωπηλατικά εργόμετρα στη ξηρά.
Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης που συμμετείχε με ομάδα 35 κωπηλατών-τριών σε 10 αγωνίσματα υπό την καθοδήγηση των προπονητών του τμήματος Γ.Μπικογιάννη και Κ.Φυτοπούλου κατέκτησε 1 χρυσό και 3 χάλκινα μετάλλια.
Το χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο στο αγώνισμα του σκιφ ανδρών κατέκτησε ο Νίκος Κακούρης ενώ
 τα 3 χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι:
1)      Κωστοπούλου Κωνσταντίνα, Φυτοπούλου Παρθενόπη, Κούρτη Κατερίνα και Μαρέτη Βασιλική στο τετραπλό σκιφ κορασίδων 12-14 ετών
2)       Καλαμπάκας Νίκος, Κετσιτζόγλου Κώστας, Γκανάτσιος Θανάσης και Καρλέτσας Θανάσης στο τετραπλό σκιφ παίδων 12-14 ετών
3)      Μπούσιου Ελένη στο σκιφ κορασίδων 12 ετών.
4η Θέση:
1)      Ηλιάδου Νίκη στο σκιφ κορασίδων
2)      Καλαϊτζίδου Αναστασία στο σκιφ κορασίδων 12-14 ετών
5η Θέση:
1)      Κυπαρίσση Ραφαηλία και Δανά Ζωή στο διπλό σκιφ κορασίδων
2)      Μαχαιρίδης Κυριάκος, Τσέτσας Αντώνης, Χατζησαββίδης Χρήστος, Νάστος Σωτήρης, Τσελίκας Νίκος, Καζάκας Γιώργος, Σταμκόπουλος Μάρκος, Ζαβαντίας Κωνσταντίνος στην οκτάκωπο εφήβων.
3)      Αναγνώστου Νίκος και Μπαλάτος Νίκος στο διπλό σκιφ 12-14 ετών.
4)      Τσιβούλα Ουρανία στο σκιφ κορασίδων.
5)      Μπούσιου Γιώργος και Καβαδίας Θανάσης στο διπλό σκιφ παίδων 12 ετών.
6η Θέση:
1)      Καριπίδης Σάββας στο σκιφ παίδων 12-14 ετών
2)      Τσιαλός Δημήτρης, Γραμματόσης Νίκος, Καμπουρίδης Δημήτρης και Μπούφτας Μανώλης στο τετραπλό σκιφ παίδων.
7η Θέση:
1)      Κυριακίδου Κωνσταντίνα και Κωστοπούλου Κατερίνα στο διπλό σκιφ κορασίδων.
2)      Τσαρούχα Μαρία στο σκιφ κορασίδων.
Την αποστολή συνόδεψαν ο Πρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κώστας Καρυώτης και τα μέλη του Δ.Σ. Κακούρης Γρηγόρης, Μαρέτης Κώστας και Μπούσιου Κώστας, ενώ τη προσπάθεια των αθλητών στήριξαν με την παρουσία τους, πολλοί γονείς, συναθλητές, μέλη και φίλοι του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης καθώς και η Παγκόσμια πρωταθλήτρια του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κατερίνα Νικολαΐδου.