Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤ. ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ


Κεντρική Μακεδονία Αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης στην Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας
Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου αναχωρούν οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Μπικογιάννης Γιάννης και Κακούρης Νίκος για την Αθήνα, όπου και κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε προπονητικό καμπ της Εθνικής Ομάδας Εφήβων-Νεανίδων στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.
            Η επιλογή των δύο αθλητών έγινε με βάση τα αποτελέσματα που έφεραν στα τακτικά προγραμματισμένα εργομετρικά τεστ, που διενεργήθηκαν Πανελληνίως στους κατά τόπους  Ομίλους, παρουσία Ομοσπονδιακών Προπονητών, τους προηγούμενους μήνες.
            Για τον Κακούρη αυτή θα είναι η «παρθενική» συμμετοχή του σε προπονητικό καμπ της Εθνικής Ομάδας, ενώ ο Μπικογιάννης είναι πιο «έμπειρος», αφού το Σεπτέμβρη  συμμετείχε ως μέλος της Εθνικής μας Ομάδας στους Βαλκανικούς Αγώνες, όπου και κατέκτησε δύο αργυρά μετάλλια, μαζί με τον Ζέρβα Ε. στη δίκωπο και την οκτάκωπο.
            «Μόνιμο» πια μέλος της Εθνικής μας Ομάδας στην κατηγορία Γυναικών αποτελεί η κωπηλάτρια του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κατερίνα Νικολαΐδου(3η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια) η οποία μοιράζει τον   χρόνο της μεταξύ του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου στο Σχινιά, όπου προετοιμάζεται με την Εθνική Ομάδα, και του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης.
            Πολύτιμες, χαρακτηρίζει τις εμπειρίες που θα αποκομίσουν οι δύο κωπηλάτες του Ν.Ο.ΚΑΤ., ο προπονητής τους Γ.Μπικογιάννης, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν με τους καλύτερους αθλητές της κατηγορίας τους, από όλη την Ελλάδα. Αυτό θα είναι και το πρώτο βήμα για εφέτος για τους παραπάνω αθλητές οι οποίοι μαζί με τον συναθλητή τους Ε. Ζέρβα στοχεύουν σε μεγάλες διακρίσεις τόσο στο πανελλήνιο επίπεδο όσο και στο διεθνές .

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΤΟΝ Ν.Ο.ΚΑΤ.


Κεντρική Μακεδονία Επισκέψεις Ομοσπονδιακών Προπονητών στο Ναυτικό όμιλο Κατερίνης
Εβδομάδα επισκέψεων Ομοσπονδιακών Προπονητών ήταν η προηγούμενη εβδομάδα, για τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης ο οποίος υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις του στην Παραλία τον Ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας κο Σ. Αθανασιάδη, την Ομοσπονδιακή προπονήτρια υπεύθυνη για τον τομέα Ανάπτυξης της Κωπηλασίας κα Δ. Γιαννιού

Την περασμένη Τρίτη η κα Γιαννιού πραγματοποίησε ειδικά τεστ στους νεαρότερους αθλητές κωπηλασίας 12 ως 14 ετών, με στόχο την επιλογή ταλέντων για τη στελέχωση της Προεθνικής Ομάδας Κωπηλασίας . Ταυτόχρονα ο κος Αθανασιάδης υπέβαλε σε εργομετρικό τεστ τους αθλητές της κατηγορίας εφήβων-νεανίδων. Με βάση τα αποτελέσματα όχι μόνο του συγκεκριμένου αλλά και μιας σειράς εργομετρικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, θα επιλεγούν οι κωπηλάτες που θα κληθούν σε προπονητικό καμπ, κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, ενώ καταρτίζεται και μια Πανελλήνια κατάταξη όλων των αθλητών κωπηλασίας.