Τρίτη 31 Μαΐου 2011

13η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ


Την Κυριακή ολοκληρώθηκε ο Πρώτος Αγώνας του Παγκόσμιου Κυπέλλου Κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε στο ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Μονάχου στη Γερμανία από τις 27 ως τις 29 Μαΐου.     Η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Νικολαΐδου  Κατερίνα που αγωνίστηκε με τα χρώματα της Εθνικής μας Ομάδας, στο πιο δύσκολο από πλευράς ανταγωνισμού, αγώνισμα το “σκιφ γυναικών”, κατέλαβε την 13η θέση και άφησε πολλές υποσχέσεις για μια πολύ καλή πορεία στην καινούργια κατηγορία που αγωνίζεται από εφέτος.    
Να σημειωθεί ότι η Νικολαΐδου είναι 19 χρονών και αγωνίζεται για πρώτη χρονιά στη κατηγορία γυναικών και ήταν η νεαρότερη αθλήτρια στο αγώνισμά της στο οποίο συμμετείχαν οι πιο δυνατές και έμπειρες κωπηλάτριες του κόσμου. Το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ γυναικών κατακτήθηκε από την 39 ετών και 6 φορές Παγκόσμια πρωταθλήτρια Αικ. Κάρστεν αθλήτρια της Λευκορωσίας, το ασημένιο μετάλλιο κατέλαβε η 35χρονη Γερμανίδα Τίλε, ενώ το χάλκινο από η 36χρονη Κινέζα Ζανγκ.    
Πολύ ευχαριστημένη με τη θέση που κατέκτησε δήλωσε η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια η οποία πρόσθεσε: «Ήταν για μένα μια συγκλονιστική εμπειρία να συναγωνίζομαι με αθλήτριες «θρύλους» στη παγκόσμια κωπηλασία! Οι αγώνες αυτοί μου έδωσαν ένα ακόμη κίνητρο να συνεχίσω να προσπαθώ ακόμη περισσότερο. Επόμενος στόχος μου είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων (19-22 χρονών) που θα γίνει τον Ιούλιο στην Ολλανδία».      
Ο προπονητής της Κατερίνας Νικολαϊδου κος Μπικογιάννης δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του αγώνα και ανέφερε ότι οι προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες και για την εφετινή χρονιά.