Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 2014 ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Θερμό Καλοκαίρι για την κωπηλασία της Πιερίας που θα εκπροσωπηθεί σε όλες τις φετινές Παγκόσμιες διοργανώσεις, με τρεις κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή και μεθοδική δουλειά που γίνεται από τον ιστορικό αυτό σύλλογο της  Πιερίας.
Την αυλαία θα ανοίξει η πρωταθλήτρια Κατερίνα Νικολαΐδου, που αναχωρεί την Τρίτη 8/7 για την Λουκέρνη της Ελβετίας, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας ως μέλος της Εθνικής μας Ομάδας στην 3η φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, από τις 11 ως τις 13 Ιουλίου. Η συγκεκριμένη διοργάνωση αναμένεται να έχει ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο 
συμμετοχών και σκληρό ανταγωνισμό, καθώς είναι η τελευταία μεγάλη διοργάνωση πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών –Γυναικών. Η Κατερίνα Νικολαΐδου (καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς 2013), που πέρυσι απουσίαζε από το μεγάλο ετήσιο ραντεβού της Λουκέρνης λόγω τραυματισμού, θα συμμετέχει στο σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών, αγώνισμα στο οποίο έχει στεφθεί δυο φορές «βασίλισσα» της Ευρώπης.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα της κατερινιώτισσας πρωταθλήτριας, περιλαμβάνει ακόμη γι αυτό το καλοκαίρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων 24-27 Ιουλίου στη πόλη Βαρέζε της Ιταλίας και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας τον  Αύγουστο.
Ακόμη, με την Εθνική Ομάδα προπονούνται στη λίμνη της Καστοριάς από τις 25 Ιουνίου οι πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κακούρης Νίκος και Καραμήτρος Θωμάς, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων που θα γίνει στο Αμβούργο της Γερμανίας από τις 6 ως τις 10 Αυγούστου, ενώ έχουν ήδη κατακτήσει και τη ύψιστη τιμή να είναι οι 2 από τους 3 αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα γίνουν από τις 16 ως τις 20 Αυγούστου στην πόλη Nanjing της Κίνας όπου θα αγωνιστούν στην δίκωπο χωρίς πηδαλιούχο.