Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΚΑΙ ΑΣΟΥΜΑΝΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η ελληνική κωπηλασία ήταν και πάλι πιστή στο ραντεβού της με την ιστορία. Το μεσημέρι της Κυριακής στην λίμνη Εγκμπελέτ της Γαλλίας το διπλό σκιφ των γυναικών με τις Κατερίνα Νικολαϊδου και την Σοφία Ασουμανάκη μετά από μια εξαιρετική κούρσα στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο που ήταν το 20ο της Ελλάδας στο θεσμό στα τελευταία χρόνια από το 2005 και μετά.

Το νεότατο πλήρωμα, με μόλις έξι μήνες «ζωής», έχοντας εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο από τα ημιτελικά μπήκε χωρίς άγχος στην κούρσα, έμεινε στην 4η θέση στα πρώτα 1000μ. και την κατάλληλη στιγμή «μίλησε» με τις δυο πρωταθλήτριες να κάνουν ένα εντυπωσιακό φινάλε και να πέφτουν δεύτερες στην γραμμή του τερματισμού σε 6:46.51 πίσω μόνο από τη Νέα Ζηλανδία που πήρε το χρυσό με 6:45.09 ενώ άφησε πίσω τη Γερμανία στην τρίτη θέση με 6:47.19 αλλά και την περσινή ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια Πολωνία που τερμάτισε 4η με 6:47.91.

Είναι το 20ο ελληνικό μετάλλιο στα 10 τελευταία χρόνια Παγκοσμίων πρωταθλημάτων και 8ο ασημένιο , το 3ο μετάλλιο της Κατερίνας Νικολαϊδου και το 1ο της Σοφία Ασουμανάκη σε Παγκόσμια πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών. Επίσης η Ελλάδα κατακτά μετάλλιο και πάλι σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στην συγκεκριμένη λίμνη Εγκμπελέτ όπως είχε κάνει και το 1997 στο μοναδικό παγκόσμιο πρωτάθλημα που είχε γίνει μέχρι φέτος εκεί από την δίκωπο μετά πηδαλιούχο με τους Καρυώτη-Φώτου και Ρίζο.