Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ Κ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΚΑΙ Σ. ΑΣΟΥΜΑΝΑΚΗ ΣΤΑ «ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2015»

Ακόμη μια βράβευση για τις κωπηλάτριες Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη, αυτή τη φορά στην Ετήσια Εκδήλωση “Τέχνης – Αθλητισμού – Επιστήμης & Κοινωνίας Διαδρομές” «ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2015» που συνδιοργάνωσαν για 14η χρονιά οι: Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΠΕΠΦΑ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων (ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ.), Ινστιτούτο Διεθνούς & Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (ΙΔΕΑΔ) και Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής (ΣΙΓΑ).

Στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στο ολυμπιακό κέντρο Tae Kwon Do, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε σημαντικές προσωπικότητες, συλλογικούς φορείς και νομικά πρόσωπα της Πολιτιστικής, Αθλητικής, Επιστημονικής και Κοινωνικής ζωής της χώρας μας, για την προσφορά τους σε αυτούς τους τομείς.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που βραβεύτηκαν από το χώρο του αθλητισμού ήταν και η 7 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κατερίνα Νικολαΐδου μαζί με την συναθλήτριά της επίσης Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Σοφία Ασουμανάκη του Ε.Ν.Ο.Αιγυπτιωτών, για την προσφορά τους στον αθλητισμό και τις μεγάλες αθλητικές διακρίσεις που έφεραν στη χώρα μας. "Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για τη σημαντική αυτή βράβευση και θέλω να ευχαριστήσω την επιτροπή των Απολλώνειων Βραβείων που επέλεξε τη Σοφία και εμένα. Η αναγνώριση της προσπάθειάς μας, μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε." δήλωσε η Κατερίνα Νικολαΐδου

Επίσης, κατά την εκδήλωση, βραβεύτηκαν από τον χώρο της Επιστήμης, ο καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Δημήτρης Παναγόπουλος,, από τον χώρο του Πολιτισμού ο σκιτσογράφος Σπύρος Ορνεράκης, από το χώρο της Τέχνης ο Γιάννης Σμαραγδής, ενώ από τον χώρο του Αθλητισμού βραβεύτηκαν ακόμη ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς, η Ολυμπιονίκης Χρ. Δεβετζή, η πολίστρια Αλ. Ασημάκη, κ.α.