Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΟ HARVARD

Το κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα στον κόσμο όσον αφορά στην παραγωγή νομικών και κυρίως ηγετών, έστειλε το επίσημο έγγραφο αποδοχής της αίτησης του 19χρονου κωπηλάτη από την Κατερίνη, λίγες ώρες πριν αλλάξει ο χρόνος κάνοντας του το καλύτερο δώρο.
Οι σκάουτερ του Χάρβαρντ είχαν εντοπίσει τον Κακούρη τον Αύγουστο του 2013 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων της Λιθουανίας, εκεί όπου ο νεαρός διεθνής είχε κατακτήσει την 4η θέση με την τετράκωπο. Ένα χρόνο αργότερα, στο παγκόσμιο του Αμβούργου, ο αθλητής του ΝΟ Κατερίνης ήταν μέλος της δικώπου όπου μαζί με τον Θωμά Καραμήτρου κατέλαβαν την 6η θέση. Μετά τους αγώνες, ο Κακούρης είχε στα χέρια του προτάσεις από τρία πανεπιστήμια. Το Χάρβαρντ, το Μπράουν και πανεπιστήμιο της Βοστόνης. Όλα τους εξαιρετικά ακαδημαϊκά ιδρύματα με δυνατές ομάδες κωπηλασίας. «Τους έκανα εντύπωση γιατί ήμουν δύο συνεχόμενες χρονιές στον τελικό. Χαρακτηριστικά μου είπαν πως ψάχνουν άτομα που να ξέρουν να αγωνίζονται σκληρά, και είδαν αυτό το στοιχείο σε εμένα» είχε πει τότε στο Sportsfeed ο νεαρός κωπηλάτης.
Φυσικά μια πρόταση υποτροφίας έχει και απαιτήσεις, καθώς χρειάζεται πιστοποιήσεις γλωσσικής επάρκειας που είναι απαραίτητες και ιδιαίτερα απαιτητικές. Συγκεκριμένα χρειάζεται βαθμός 100 στο TOEFL και 1800 στο SAT στις εξετάσεις που θα δώσει στις 23 Ιανουαρίου. Ο Κακούρης ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος Έλληνας αθλητής που θα σπουδάσει το Χάρβαρντ και φυσικά του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.