Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

6οι ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ -ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ

Την έκτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος της δικώπου εφήβων κατέλαβαν οι πρωταθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. Νίκος Κακούρης και Θωμάς Καραμήτρος , ολοκληρώνοντας την επιτυχημένη παρουσία τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων-Νεανίδων που πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας από τις 6 ως τις 10 Αυγούστου.
Ο καιρός που ήταν καλός τις προηγούμενες ημέρες των αγώνων επεφύλασσε μια άσκημη έκπληξη για τους συμμετέχοντες, την τελευταία μέρα διεξαγωγής των τελικών, με πολύ δυνατούς (5 μποφόρ) πλάγιους ανέμους, που ευνοούσαν τα πληρώματα σε κάποιες διαδρομές (5η,6η) ενώ εμπόδιζαν έντονα τα πληρώματα σε άλλες (1η,2η) ιδιαίτερα στο πρώτο μισό της κούρσας.
Το ελληνικό πλήρωμα των δυο κατερινιωτών, που αγωνιζόταν στη χειρότερη διαδρομή (1η) είχε το πιο αργό πέρασμα στα πρώτα 500 μέτρα και στα υπόλοιπα 1500 μέτρα αναγκάστηκε να κυνηγά τα υπόλοιπα πληρώματα. Οι Κακούρης και Καραμήτρος δεν τα παράτησαν και έκαναν ένα πολύ δυνατό φίνις με το δεύτερο γρηγορότερο πέρασμα στο τελευταίο πεντακοσάρι που ο καιρός καλμάριζε κάπως. Τελικά με χρόνο 7:47:55 το Ελληνικό πλήρωμα κατέλαβε την έκτη θέση στον κόσμο, με τη συνολική εμφάνισή του σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να κρίνεται επιτυχημένη. Νικητές του τελικού της δικώπου εφήβων ήταν οι Τσέχοι (7:14:50) με δεύτερο το πλήρωμα της Ρουμανίας (7:20:49) και τρίτο το πλήρωμα της Αυστρίας (7:27:15)

Οι δυο πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, μετά την επιστροφή τους από τη Γερμανία, αναχωρούν άμεσα την επόμενη μέρα Τρίτη 12 Αυγούστου για την Κίνα όπου θα είναι οι δυο από τους τρείς κωπηλάτες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα διεξαχθούν από τις 16 ως 28 Αυγούστου στην πόληNanjin.